Degerfors IF föll åter i Göteborg

By on 13 maj, 2023

Under lördagen tog sig Degerfors IF an BK Häcken i den sjunde omgången av Allsvenskan 2023.

Degerfors hade inför matchen vunnit en av sina fem senaste matcher. Häcken å andra sidan hade vunnit tre av sina senaste fem matcher.

I den första halvleken började med att Häcken i den andra minuten satte 1-0, men trots det samlade sig Degerfors och spelade riktigt bra. Så pass bra att man kunde kvittera 1-1 genom Dijan Vukojevic. Efter kvitteringen började Häcken att växla upp och dominerade de sista 18 minutrarna med en fart som Degerfors inte alls hängde med i och hemmalaget kunde göra tre mål under den tiden. Första halvlek slutade 4-1 till Häcken.

Häcken fortsatte att dominera spelet och kunde utöka sin målskörd först i den 50 minuten 5-1 och sedan i den 59 minuten när Momodou Sonko kunde sätta 6-1 bara sekunder efter att han blivit inbytt. Nu blev det inte fler mål och tur var väl det för det var inte Degerfors som hade de vassa målchanserna.

Ännu en plattmatch för Degerfors totalt sett, för vist gör man de första 30 minutrarna bra men efter det hänger man inte alls med. Man släpper till på tok för många omställningar och man måste helt enkelt se över hur man spelar sitt försvarsspel och kanske om det är dags att byta ut en del spelare.

Nu väntar tre hemmamatcher på raken där Degerfors IF börjar med att ta emot AIK på Stora Valla lördagen den 20 maj.

Match händelser BK Häcken vs Degerfors IF.

• 02 minuten Mål Häcken, Bénie Traoré 1-0.
  • 25 minuten Mål Degerfors, Dijan Vukojevic 1-1.
  • 38 minuten Mål Häcken, Ibrahim Sadiq 2-1.
  • 42 minuten Mål Häcken, Simon Sandberg 3-1.
  • 44 minuten Mål Häcken, Amane Romeo 4-1.
  • 50 minuten Mål Häcken, Bénie Traoré 5-1.
  • 59 minuten Mål Häcken, Momodou Sonko 6-1.