Degerfors IF spelade oavgjort med tabelljumbon

By on 29 maj, 2023

Under måndagen tog Degerfors IF emot tabelljumbon Varberg BoIS hemma på Stora Valla för den elfte omgången av Allsvenskan 2023.

Degerfors som spelade oavgjort senast mot Hammarby bar sugna på revansch. Varberg å andra sidan låg inför matchen sist i tabellen men med en match mindre spelad än AIK som man kunde gå om vid vinst. Varberg hade förlorat fyra av sina fem senaste matcher.

Det var Degerfors som började med att föra spelet, men Varberg satte ibland en hör press på hemmalaget. Detta ledde till att Varberg efter att ha fått en frispark i bra läge fick bollen in nickad av Seid Korac som gjorde självmål och 0-1 till Varberg. Efter målet blev det bättre fart på Varberg som skapade mer även om Degerfors hade större delen av spelet. Trots att båda lagen hade flera chanser där Degerfors var närmast mål så slutade den första halvleken 0-1.

Det var ett mer offensivt Degerfors som kom ut till den andra halvleken, och i den 63 minuten bar det frukt när Elyas Bouzaiene kunde kvittera efter en riktig flipper situation i Varbergs straffområde 1-1. Sedan följde en hel del kamp där Degerfors verkade ha övertaget, men man var inte tillräckligt vassa i avsluten så målen uteblev. I den 92 minuten fick Degerfors Christos Gravius ett rött kort efter en irriterad situation, men trots att Varberg fick spela de sista 10 minutrarna med en man mer så stod sig 1-1 som matchresultat.

Degerfors gör ännu en match där spelet är bra men avsluten brister och det blir mer och mer klart att det är just där man fallerar, nu när man har kommit till rätta med försvarsspelet. Vad som krävs har jag svårt att säga men kanske en värvning av rätt spelare eller en ny taktik, för någonting måste göras.

Nu väntar Malmö FF på bortaplan måndagen den 5 juni.

Matchfakta Degerfors IF vs Varberg BoIS

• 11 minuten Mål Varberg, Seid Korac 0-1 självmål.
  • 63 minuten Mål Degerfors, Elyas Bouzaiene 1-1.
  • 92 minuten Rött kotr Degerfors, Christos Gravius.