Degerfors IF fick med sig en poäng

By on 25 maj, 2023

Under torsdagen tog Degerfors IF emot Hammarby IF hemma på Stora Valla för den tionde omgången av Allsvenskan 2023.

Degerfors som vann senast hemma mot AIK ville verkligen vinna för att kunna distansera sig från bottenlagen. Hammarby spelade senast oavgjort borta mot IFK Göteborg jagade fortfarande sin första bortaseger, bortalaget hade också ett ganska stort spelarbortfall.

Den första halvleken blev jämn där Hammarby hade den största delen av bollinnehavet, men där Degerfors hade de farligast chanserna på sina kontringar. Men med 20 minuter kvar så började Hammarby växla upp och efter en trasslig situation i den 42 minuten så kunde den allsvenska debutanten Markus Karlsson sätta 0-1 för bortalaget. Degerfors satsade nu för att kvittera och när Diego Campos fock tag på bollen och satte fart för att bli ensam med målvakten blev han dragen i armen, detta resulterade i ett rött kort för Hammarby. Första halvlek slutade 1-0 till Hammarby.

Som väntat tog Degerfors tag i spelet och situationen blev i stort sätt omvänt mot första halvleken, även om hemmalaget började förvånansvärt defensivt. I den 59 minuten kunde Degerfors kvittera 1-1 genom Dijan Vukojevic. Efter målet kunde hemmalaget slappna av lite spela ut lite mer och i den 65 minuten kunde Degerfors ta ledningen genom Rasmus Örqvist 2-1. Nu satsade Hammarby fullt för en kvittering och i den 71 minuten kvitterade bortalaget. Nu blev Hammarby något mer defensiva och Degerfors pressade på för att få med sig tre poäng men fint spel från Hammarbys målvakt såg till att matchen slutade 2-2.

En okej insatts från Degerfors sida, men jag tycker att man borde klarat tre poäng med tanke på att man hade en man mer på plan under hela andra halvlek. Det som irriterade mig mest var att Degerfors kom ut till andra halvlek och spelade ordentligt defensivt i inledning det med en spelare mer på plan, så får man inte göra här skulle man gått på nock direkt och kunnat få Hammarby på hälarna. Nu fick man ändå med sig en poäng vilket var tur.

Nu väntar Varberg BoIS hemma på Stora Valla på måndag den 29 maj.

Matchfakta Degerfors IF vs Hammarby IF

• 42 minuten Mål Hammarby, Markus Karlsson 0-1.
  • 45 minuten Rött kort Hammarby, Nathaniel Adjei fick lämna planen.
  • 59 minuten Mål Degerfors, Dijan Vukojevic 1-1.
  • 65 minuten Mål Degerfors, Rasmus Örqvist 2-1.
  • 71 minuten Mål Hammarby, Montader Madjed 2-2.