Degerfors IF föll borta mot Sirius

By on 17 juli, 2022

Degerfors kommer från match mot IFK Norrköping senaste där man fick med sig ett oavgjort resultat, ett viktigt resultat då alla poäng i jakten på Allsvenskt kontrakt spelar in. I dagens match mot Sirius

Degerfors öppnade matchen riktigt offensivt där man visade upp många bra kvalitéer och framförallt chanser, Diego Campos var hetast av de alla då han drog på sig ett gult kort, var nära att ge Degerfors ledningen. En fin nick som tyvärr gick utanför. Nu höll inte spelet riktigt då Sirius kunde ta ledningen i den 17 minuten efter slarv i Degerfors försvar, där hemmalaget till sist fick in bollen i mål.

Efter Sirius ledningsmål var det hemmalaget för hela slanten, att man inte hade spätt på ledningen med ett par tre mål ska Degerfors vara glada för. Övertaget höll i sig utan att Degerfors fram till halvtidsvilan.

Den andra halvleken blev till en kamp över hela planen där inget av lagen gav speciellt mycket, med 15 minuter kvar öppnade spelet upp sig och chanserna kom med det.

I den 87 minuten punkterade hemmalaget tillställningen när bollen smet in bakom Degerfors keeper, 2-0 var ett faktum. Målet kom till efter att gästerna hade backat ner för mycket i defensiven, man lät Sirius.

I den 92 minuten tilldöms Sirius en felaktig straff, en straff som Degerfors målvakt Jeffrey Gal rättvist räddade och 2-0 till Sirius stod sig tiden ut.

Sett till helheten var Sirius det något starkare laget även om Degerfors stack upp och fick till många bra chanser, men det gäller att sätta de lägen man får också. Degerfors kom tillbaka starkt i den andra. men orkade inte riktigt tiden ut.