Degerfors IF föll mot IF Elfsborg

By on 22 april, 2023

Under lördagen tog Degerfors IF emot IF Elfsborg hemma på Stora Valla för den fjärde omgången av Allsvenskan 2023.

Degerfors förlorade senast mot Mjällby men jagade nu 12 raka segern på Stora Valla. Elfsborg å andra sidan vann senast mot Brommapojkarna med 5-0.

Elfsborg tog tag i matchen från start och kunde i den sjunde minuten ta ledningen med o-1. Sedan sjönk kvaliteten på spelet och båda lagen spelade ordentligt slarvigt, men Degerfors jobbade sig in i matchen och bjöd på ett flertal kontringar och där man i den 43 minuten kunde kvittera genom Damjan Pavlović 1-1. 1-1 blev också slutresultatet efter den första halvleken.

I den andra halvleken var åter Elfsborg i förarsätet och efter en rörig situation kunde bortalaget åter ta ledningen 1-2. Efter målet var det fortfarande fler chanser för Elfsborg att utöka ledningen än för Degerfors att kvittera. Matchen slutade 2-1 till Elfsborg.

Ingen dålig insats från Degerfors sida, men man är inte där än för att på allvar kunna utmana Elfsborg. Joe Gyau, Diego Campos och Dijan Vukojevic gör alla bra prestationer som lovar väl för framtiden, men slutleveransen är för dålig i många fall och då framför allt från Joe Gyau. Man får inte missa inlägg, passningar och skott på det här sättet om man skall kunna utmana lag som Elfsborg.

Nu väntar Djurgårdens IF på Stora Valla söndagen den 30 april.