Degerfors IF föll mot IFK Göteborg

By on 4 juli, 2022

Under måndagen åkte Degerfors IF till Göteborg för att ta sig an IFK Göteborg i den 12 omgången av Allsvenskan 2022.

Degerfors som senast spelade 1-1 mot AIK i en match där man visade upp ett förbättrat försvarsspel, var i desperat behov av poäng för att kunna ta sig ur bottenträsket. Göteborg å andra sidan hade vunnit sina två senaste matcher och återfanns inför matchen på en niondeplats i tabellen.

Den första halvleken började spelmässigt jämnt med ett vist bollövertag för Degerfors, men bortalaget hade svårt att ta sig in i Göteborgs straffområde. Göteborg å andra sidan var snabba på att utnyttja slarv och misstag i Degerfors uppspel, och i den 38 minuten kunde hemmalaget göra 1-0 genom Marcus Berg. I den 41 minuten var det dags igen då Marcus Berg kunde göra sitt och Göteborgs andra mål i matchen 2-0. Degerfors försökte efter målen att få till en reducering men halvleken slutade 2-0 till Göteborg.

I början av den andra halvleken pressade Göteborg Degerfors högt i planen och bortalaget hade svårt att komma bort från den egen planhalvan. Degerfors jobbade sig in i matchen och skapade lägen men kvalitén på avsluten höll inte tillräckligt hög klass för att överlista Göteborgs målvakt. Egentligen spelade Göteborg bara av de andra halvleken och matchen slutade 2-0 till IFK Göteborg.

Degerfors försvarsspel var inte vad som fällde laget idag utan en slarvig speluppbyggnad som flera gånger satte laget i svårigheter detta inklusive de två målen. Inför dagens match talade Degerfors lagledning om att risk minimera vilket man enligt mig gjordes lite för mycket, för vist är det bra att spela sig ut situationer men om en längre boll är det enklaste och bästa alternativet så måste man som spelare våga ta det. Den här matchen var ett steg tillbaks från AIK-matchen så nu måste man se till att komma igång igen och framför allt minska de tappade bollarna i uppspelen.

Nästa match spelar Degerfors IF på lördag den 9 Juli hemma mot IFK Norrköping.