Degerfors IF föll tungt i viktig match

By on 15 juli, 2023

Under lördagen tog Degerfors IF emot IK Sirius för den 16 omgången av Allsvenskan 2023.

Degerfors som bröt sin förlusttrend senast borta mot Brommapojkarna ville verkligen vinna idag för att lägga Sirius mellan sig själva och kvalplatsen. Sirius å andra sidan hade inför matchen förlorat sina två senaste matcher och ville ta sig längre från bottenstriden.

Degerfors började den första halvleken bäst och skapade sig ett par bra chanser, men Sirius jobbade sig snabbt in i matchen och spelet blev ganska jämnt. Med tiden skapade sig Sirius ett vist spelövertag och i den 17 minuten kunde allsvenskan debuterande Wessam Abou Ali ge gästerna ledningen 0-1. Efter målet ökade Sirius pressen och Degerfors fick kalla tillbaks på sitt kontringsspel, hemmalaget fick också till ett par bra kontringar men i den 41 minuten kunde Sirius vinna bollen högt och utöka ledningen till 0-2. Den första halvleken slutade 2-0 till Sirius.

I den andra halvleken kom Degerfors ut med bra energi och skapade några chanser, men när Diego Campos gick omkull i offensivt straffområde så blåste inte domaren straff utan Sirius kunde vända och göra 0-3. Efter målet fick Sirius ny energi och även om Degerfors forcerade så saknade man förmågan att göra mål och matchen slutade 3-0 till Sirius.

Degerfors hade ungefär 15 minuter av kontroll den här matchen och i övrigt bestod den av missade chanser och förlorade bollar. När man såg den här matchen börjar det bli svårt att se hur laget skall klara sig kvar i Allsvenskan.

Nästa match spelar Degerfors IF på söndag den 23 juli borta mot IFK Norrköping.

Matchfakta Degerfors IF vs IK Sirius

• 17 minuten Mål Sirius, Wessam Abou Ali 0-1.
  • 41 minuten Mål Sirius, Daniel Stensson 0-2.
  • 54 minuten Mål Sirius, Joakim Persson 0-3.

Matchen slutade Degerfors IF 0 vs IK Sirius 3.