Degerfors IF förlorade hemmapremiären

By on 9 april, 2022

Under lördagen var det dags för hemmapremiär då Degerfors IF tog emot BK Häcken för den andra omgången i allsvenskan 2022, dock var man tvungna att spela matchen på Behrn Arena då gräset inte höll på Stora Valla.

Degerfors förlorade premiären borta mot Djurgården med 3-1 och hoppades att man hittat nycklarna från den matchen. BK Häcken å andra sidan vann senast mot AIK med 4-2 och kändes starka.

Det var häcken som började den första halveken bäst och skapade ett vist tryck och kunde i den 14 minuten ta ledningen. Degerfors hade svårt att få stopp på Häcken men fick alt som oftast en tå på bollen som stoppade den friställande passningen, annars fanns White. Hemmalaget jobbade på men lyckades inte få till någon riktig farlighet förutom när Vukojevic framför mål fick en hård boll framför sig som han inte kunde styra in. Första halvlek slutade 1-0 till Häcken.

Spelet i den andra halvlek liknade den första men Degerfors lyckades i den 66 minuten kvittera genom Diego Campos. Efter målet laddade Häcken fullt för vinst men det skulle dröja ända till den 85 minuten innan bortalaget kunde sätta 1-2 genom Ibrahim Sadiq hanns andra mål i matchen. Matchen slutade 2-1 till häcken.

En inte allt för imponerande insats från Degerfors sida då Häcken helt enkelt kunde bryta igenom för lätt, nu gäller det att ta nya tag inför bortamatchen mot Kalmar FF på söndag den 17 april.

Matchen slutade Degerfors IF 1 – BK Häcken 2.