Degerfors IF förlorade klart mot AIK

By on 5 februari, 2022

Under lördagen åkte Degerfors IF till Stockholm och Skytteholms IP för att ta sig an AIK i den andra försäsongsmatchen inför Allsvenskan 2022.

Tidigare i veckan spelade Degerfors sin första träningsmatch för säsongen mot BK Forward och efter en trög start kunde man vinna med 6-0. Men nu var det dags för den första värdemätaren inför Allsvenskan 2022. AIK å andra sidan förlorade sin första träningsmatch mot Sollentuna FK med 1-2.

AIK började den första halvleken bäst och pressade ned Degerfors ordentligt, men bortalaget försvarade sig bra och i den 37 minuten kunde Nicolas Stefanelli chippa in 1-0 för hemmalaget. AIK höll uppe trycket men när man vid ett Degerfors anfall slarvade i en passning kunde nyförvärvet Diego Campos i den 42 minuten kvittera 1-1. Detta blev också slutresultatet i den första halvleken.

Under den andra halvleken visade AIK upp ett spel med hög press och bra rörlighet som blev besvärligt för Degerfors. I den 59 minuten kunde Nabil Bahoui kyligt göra 2-1 för AIK efter ett fint inlägg från Sebastian Larsson. Efter målet fortsatte ligga på, men i den 80 minuten fick Nikola Djurdjic en chans efter ytterligare en missad passning och satte kvitteringen för Degerfors. Men AIK fortsatte sitt spel och kunde i den 89 minuten sätta 3-2 genom Erik Ring vilket också blev slutresultatet.

Degerfors har mycket kvar att jobba på och och man kan se att avsaknaden av de spelare man tappat från förra säsongen. Nu måste man fokusera på att få till sitt passnings och anfallsspel för att kunna svara upp i årets Allsvenska.