Degerfors IF gjorde plattmatch igen

By on 8 maj, 2023

Degerfors förlorade med tennissiffror senast borta mot IFK Göteborg, men bortaplan är bortaplan. På Stora Valla är man starkare, i kvällens match var det inte bättre även om resultat var det när föll mot gästande Norrköping.

Matchen inleddes med att lagen kände på varandra där Degerfors undan för undan tog tag i spelet, man tryckte på fint och skapade en hel del fina lägen. Nu orkade man inte behålla varken spel eller press och Norrköping bjöds in i matchen, i den 23 minuten kunde en helt omarkerad Christoffer Nyman hos gästerna ge ledningen till bortalaget. Efter det  var det Norrköping som styrde tillställningen, men desto närmare halvtidspaus man kom desto mer var Degerfors med i matchen.

Den andra halvleken var inte långt gången när gästernas Arnor Sigurdsson utökade ledningen till 2-0, målet kom efter i mitt tycke efter en svag insats från Degerfors målvakt Sondre Rossbach. Degerfors kom aldrig upp i nivå för resten av matchen, man visade upp ett riktigt riktigt dåligt spel där Norrköping inte hade några problem att städa av tillställningen där man vann med 2-0.

Sett till helheten kan man undra vad Degerfors backlinje höll på med i uppspelningsfasen, tiki taka kort passningspel utan att hitta därifrån. Krångligt och komplicerat spel som inte gav någonting, när man väl fick iväg bollen upp i banan var det mer eller mindre bara långa tjongbollar. De få gångar man väl var uppe i Norrköpings straffområde brände man det ordentligt, som i den 71 minuten när en helt friställd Elyas Bouzaiene för Degerfors körde en volley som hade platsat i ett Amerikanskt Fotbollslag. Man kan fråga sig varför han inte bara tog det lugnt, för att se till att bollen i alla fall gick på mål!? Å andra sidan kan man undra var bolltempot var, för när man väl tog emot bollen för passa den vidare kom det en motståndare farande bakifrån och lekfullt enkelt ta bollen.

Det här var inte det kreativa publikfriande Degerfors man är van att se på Stora Valla, för såhär dåliga är man inte på hemmaplan. Hitta tillbaka till det enkla spelet som ska gå från defensiven via mittfält upp till anfallet, gärna med ett bra bolltempo. Nu förlorade man sin andra raka match och igen så såg det mycket dåligt ut, i den åttonde omgången av Allsvenskan tar man sig an BK Häcken på bortaplan, den matchen spelas lördag 13 maj 2023.

Matchfakta Degerfors IF vs IFK Norrköping

• 23 minuten Mål Norrköping, 0-1 Christoffer Nyman.
  • 48 minuten Mål Norrköping, 0-2 Arnor Sigurdsson.