Degerfors IF höll inte mot Malmö FF

By on 23 september, 2023

Under lördagen tog Degerfors IF emot Malmö FF hemman på Stora Valla för den 24 omgången av Allsvenskan 2023.

Degerfors förlorade senast borta mot AIK och låg nu på nedflyttningsplats. Malmö FF å andra sidan vann också senast men mot Hammarby.

I den första halvleken var det Malmö som gällde för hela slanten och Degerfors hade inte en riktig chans under hela halvleken. Däremot höll Degerfors försvar bra fram till den 42 minuten när Malmö kunde ta ledningen 0-1. Efter målet hade Malmö ytterligare ett par chanser men första halvlek slutade 1-0 till Malmö.

Degerfors kom ut bättre i den andra halvleken och lyckades skapa några chanser, men i den 60 minuten kunde Malmö utöka ledningen till 0-2. Degerfors jobbade dock på för en reducering och i den 79 minuten kunde Diego Campos sno åt sig en misslyckad passning från Malmös målvakt och reducerade till 1-2. Nu pressade Degerfors för en kvittering och man var ganska nära men inte tillräckligt så matchen slutade 2-1 till Malmö.

Degerfors inleder matchen med en riktigt svag första period där man inte hade en enda chans och det har man inte råd med nu även om man mötte serieledarna. I den andra perioden började Degerfors bättre med flera chanser, men där Malmö tog tillbaks spelet och lyckades dock göra mål. Hemmalaget gör dock en bra avslutning där man reducerade men det höll inte. Det här hade varit en bonusmatch att vinna, men hade man fått hem en poäng hade det varit kanon.

Nästa match spelar Degerfors IF den 1 oktober borta mot Sirius.


Matchfakta Degerfors IF vs Malmö FF

  • 42 minuten Mål Malmö, Stefano Vecchia 0-1.
  • 60 minuten Mål Malmö, Sergio Peña 0-2.
  • 79 minuten Mål Degerfors, Diego Campos 1-2.

Matchen slutade Degerfors IF 1 vs BK Malmö FF 2

Karl-Johan Sandberg, Sport | Fotboll Degerfors
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login