Degerfors IF klarade inte av Djurgården

By on 27 augusti, 2023

Under söndagen åkte Degerfors IF till Stockholm för att ta sig an Djurgårdens IF i den 21 omgången av Allsvenskan 2023.

Degerfors förlorade senast hemma mot IFK Göteborg och saknade till denna match avstängda Sebastian Ohlsson, Gustav Granath och Gustav Lindgren ett tungt avbräck för bortalaget. Djurgården å andra sidan spelade oavgjort senast mot Malmö FF.

Djurgården satte full fart från start i den första halvleken och kunde redan i den andra minuten ta ledningen med 1-0 efter att ha spelat sig fram på vänsterkanten. Djurgården fortsatte att pressa på men i den 20 minuten kunde Degerfors kvittera genom Joe Gyau efter en bra kontring och ett mycket snyggt skott. Men det var Djurgården som gällde i den första halvleken och i den 23 minuten kunde hemmalaget återta ledningen 2-1 efter en snygg spelsekvens. Det fortsatte att vara hemmalaget som dominerade och i den 34 minuten satte Musa Gurbanli sitt andra mål och 3-1 till Djurgården.

I den andra halvleken fortsatte Djurgården att föra spelet och fick i den 58 minuten fick också hemmalaget en straff som dock Rossbach räddade. Men Djurgården fortsatte att pressa Degerfors och i den 64 minuten kunde Djurgården sätta 4-1 på en hörna. Efter detta handlade det mest om att Djurgården spelade av matchen och matchen slutade 4-1 till Djurgården.

En klar förlust idag mot Djurgården vilka normalt är svårslagna på hemmaplan, att då samtidigt ha tre tongivande spelare avstängda är ingen bra kombination. Nu får man helt enkelt skaka av sig detta inför hemmamatchen mot Häcken nu på söndag, man befinner sig nu på kvalplats och skulle man kunna sno åt sig en poäng där så vore det viktigt.

Matchfakta Djurgårdens IF vs Degerfors IF

• 02 minuten Mål Djurgården, Gustav Wikheim 1-0.
  • 20 minuten Mål Degerfors, Joe Gyau 1-1.
  • 23 minuten Mål Djurgården, Musa Gurbanli 2-1.
  • 34 minuten Mål Djurgården, Musa Gurbanli 3-1.
  • 58 minuten Straff Djurgården, Musa Gurbanli räddad.
  • 64 minuten Mål Djurgården, Marcus Danielson 4-1.