Degerfors IF klarade oavgjort mot AIK

By on 26 juni, 2022

Degerfors IF tog under söndagen emot tvåan i tabellen AIK för den 12 omgången av Allsvenskan 2022.

Inför uppehållet avslutade Degerfors med att förlora hemma mot Malmö FF och inför matchen låg man näst sist i tabellen. AIK å andra sidan jagade sin nionde raka match utan förlust.

Degerfors började den första halvleken bäst, men efter fem minuter spelade tog AIK över spelet med ett stabilt tryck mot Degerfors straffområde. Hemmalaget visade dock upp ett bra försvarsspel och AIK hade svårt att få till några riktigt farliga chanser, och i den 13 minuten lyckades Nikola Đurđić sätta 1-0 för Degerfors. AIK jobbade nu för att kvittera och fick till några bra chanser, men Degerfors fortsatte att spela ett tight och bra försvarsspel. I den 43 minuten tappade dock hemmalaget bollen utanför eget straffområde vilket AIK kunde utnyttja detta och kvittera 1-1. Detta blev det sista som hände i halvleken som slutade 1-1.

I den andra halvleken flyttade Degerfors upp spelet och lyckades pressa AIK ordentligt, detta gav hemmalaget flera hörnor och målchanser. Degerfors fortsatte att sätta press på AIK som dock sakta började ta tillbaks lite av spelet. Mot slutet av matchen satsade AIK allt för ett ledningsmål vilket ledde till att Degerfors fick en kanon chans att vinna matchen, men det blev inga fler mål och matchen slutade 1-1.

Degerfors gjorde en riktigt bra match när man tog hem ett poäng mot serie tvåan AIK och man skall vara mycket nöjda med det försvarsspel som man presterade, något man haft stora problem med innan uppehållet. Det märktes också att det bättre försvarsspelet gav självförtroende i anfallsspelet där man får till det framför allt i den andra halvleken.

Nästa match spelar Degerfors IF borta mot IFK Göteborg måndagen den 4 juli.

Matchen slutade Degerfors IF 1 – AIK 1.

Karl-Johan Sandberg, Sport | Fotboll
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login