Degerfors IF körde över Örebro SK

By on 26 mars, 2022

Under lördagen var det dags för genrep inför premiären av Superettan och Allsvenskan då Örebro SK tog emot rivalen Degerfors IF, för den sista träningsmatchen inför respektive premiär.

Örebro hade inför matchen inte haft några ordentliga framgångar på försäsongen och nu var det dags att vis hur det nya spelsystemet såg ut. Degerfors hade haft en något bättre start men det har varit defensiven som varit problemet.

Örebro kom in bra i den första halvleken och fick till ett par bra chanser, men i den nionde minuten kunde Gustav Granath slå in 0-1 för Degerfors på returen efter en hörna. I den 14 minuten var det åter dags även denna gång i efterspelet av en hörna där Diego Campo satte 0-2 för Degerfors. Efter målet hade Degerfors ytterligare ett par lägen innan i liknande situationer men halvleken slutade 2-0 till Degerfors.

Den andra halvleken fortsatte med ett liknande spel från Degerfors sida och även om Örebro försökte anfalla så hände det inte mycket. I den 63 minuten kunde Abdelrahman Saidi sätta 0-3 och här var det som om proppen gick ut och Örebro kollapsade. Nu dominerade Degerfors spelet på planen och i den 67 minuten kunde Nikola Djurdjic sätta 0-4 och i den 69 minuten var 0-5 ett faktum genom Dijan Vukojevic. Degerfors fick sedan inte in några fler mål även om chanser fanns. Matchen slutade 5-0 till Degerfors.

En riktigt dålig insats från Örebros sida och den defensiv som ändå sett hyfsad ut de senaste matcherna fans nästan inte alls så hur detta skall gå i premiären mot Brage vågar jag inte sia om.

Degerfors å andra sida såg riktigt bra ut idag och gjorde i princip vad de ville, deras defensiv blev inte särskiljt hårt prövad idag dock såg anfallet ut att ha hittat hem.

Nästa match spelar Örebro SK måndagen den 4 april borta mot IK Brage vilket också är premiärmatch i Superettan. Degerfors IF spelar också sin nästa match den 4 april borta mot Djurgårdens IF.

Matchen slutade Örebro SK 0 – Degerfors IF 5

Karl-Johan Sandberg, Sport | Örebro
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login