Degerfors IF krossades av Malmö FF

By on 5 juni, 2023

Under måndagen tog sig Degerfors IF an Malmö FF på bortaplan i den 12 omgången av Allsvenskan 2023.

Degerfors spelade oavgjort senast mot Varberg och hade tre matcher utanförlust inför den här matchen. Malmö å andra sidan förlorade senast borta mot Elfsborg.

Malmö dominerade den första halvleken och i den 17 minuten kunde hemmalaget sätta 1-0. Malmö fortsatte att föra spelet men Degerfors gjorde ett bra jobb i försvaret men hamnade samtidigt väldigt lågt, det bortalaget fick till offensivt var några kontringar och ett par chanser. I den nionde förlängningsminuten kunde Malmö sätta 2-0 vilket avslutade första halvlek.

I den andra halvleken körde Malmö i princip över Degerfors. Bortalaget lyckades hålla emot fram till den 62 minuten då Malmö gjorde 3-0, sedan följde 4-0 i den 68 minuten och 5-0 i den 75minuten. Matchen slutade 5-0 till Malmö.

En riktigt dålig match för Degerfors om man ser till det offensiva, defensivt var man dock ganska bra fram till 3-0 målet då även det föll samman. Malmö var säkert sju gånger bättre än Degerfors idag så nu får man bara släppa den här matchen och gå vidare.

Nu väntar Kalmar FF på bortaplan på lördag den 10 juni.

Match händelser Malmö FF vs Degerfors IF.

• 17 minuten Mål Malmö, Hugo Larsson 1-0.
  • 45+9 minuten Mål Malmö, Sebastian Nanasi 2-0.
  • 62 minuten Mål Malmö, Sebastian Nanasi 3-0.
  • 68 minuten Mål Malmö, Stefano Vecchia 4-0.
  • 75 minuten Mål Malmö, Gabriel Busanello 5-0.