Degerfors IF räddade oavgjort på övertid

By on 9 juli, 2022

Under lördagen tog Degerfors IF emot IFK Norrköping hemma på Stora Valla för den 13 omgången av Allsvenskan 2022.

Degerfors som inte hade vunnit på de fyra senaste matcherna var i desperat behov av poäng för att kunna ta sig från den näst sista platsen i tabellen vilken de låg på inför matchen. Norrköping förlorade senast mot Sirius har haft en lite knackig säsong hittills och återfanns på tiondeplatsen i tabellen inför matchen, så de var så klart sugna på en seger för att kunna avancera.

Den första halvleken började ganska jämnt men redan efter sex minuter lyckades Norrköping ta ledningen 1-0 efter att Degerfors missat totalt i försvaret. Nu fick Degerfors jaga kvittering och Norrköping kunde ganska lugnt försvara sig och ta till vara på misstag Degerfors bjöd på. Mot slutet av halvleken hade Degerfors ett ganska bra tryck men man lyckades inte få till avsluten, så halvleken slutade 1-0 till Norrköping.

Degerfors började den andra halvleken bra och pressade under perioder Norrköping ordentligt i sin jakt på en kvittering, dock var det som vanligt den här säsongen avsluten som brast. Bortalaget fortsatte att jobba på och hade det allra mesta av spelet medans hemmalaget parkerade bussen så att säga. under de sista minutrarna kom Norrköping upp och skapade flera riktigt vassa chanser. Men det var Degerfors som i den 94 minuten kunde kvittera genom Justin Salmon och 1-1. Justin Salmon skadades dock i samband med målet och fick tas av planen på bår. Matchen hade ett par minuter kvar då Norrköping satsade framåt för att återta ledningen, men matchen slutade 1-1.

Ännu en match där Degerfors släpper ett mål tidigt i matchen och det sätter tonen för hela tillställningen, det är dock starkt att lyckas vända och kvittera som man gjorde. Med det sagt så måste man bli bättre på att avsluta för man hade flera bra lägen som man sumpar helt enkelt. Nu väntar Sirius borta vilket inte kommer att vara någon lätt uppgift.

Nästa match spelar Degerfors IF borta mot IK Sirius FK på Söndag den 17 juli.

Matchen slutade Degerfors IF 1 – IFK Norrköping 1.