Degerfors IF satt kvar i bussen

By on 6 mars, 2022

Under söndagen var det dags för den den sista gruppspelsmatchen i Svenska Cupen 2022 för Degerfors IF, en direkt avgörande match mot IF Elfsborg om en kvartsfinal.

Både Degerfors och Elfsborg hade inför matchen vunnit sina två tidigare matcher i Svenska Cupen, men Degerfors var tvungna att vinna för att nå kvartsfinal.

Det var Elfsborg som tog kommandot från start och kunde i den andra minuten ta ledningen genom Johan Larsson. Efter målet fortsatte Elfsborg att pressa på och i den femte minuten var det dags igen när Jeppe Okkels satte 2-0. Efter Elfsborgs andra mål så började Degerfors komma in i matchen och i den 31 minuten kunde Nikola Đurđić reducera till 2-1. Under resterande del av perioden låg Degerfors på för en kvittering men fick inte till det, så Elfsborg kunde gå till halvtidsvila med en ettmåls ledning.

Den andra halvleken fortsatte med högt tryck från Elfsborgs sida och i den 66 minuten kunde hemmalaget utöka sin ledning till 3-1 genom Per Frick. Nu klev Degerfors upp ordentligt för att söka reducering men det öppnade upp bakåt och i den 82 minuten satte Alexander Bernhardsson 4-1 ock stängde i praktiken matchen där. Men det var inte slut där utan hemmalaget trummade på och i den 88 minuten kunde Elfsborg genom Rasmus Alm sätta 5-1.

Den här matchen var ingen höjdare från Degerfors sida och även om siffrorna är lite större än det faktiska spelövertaget för Elfsborg så kan man inte släppa in två mål de fem första minuterna mot ett allsvenskt lag. Degerfors satt kvar i bussen de fem första minutrarna och där tappade man den här matchen, nu gäller det för laget att släppa detta och ladda för den allsvenska premiären borta mot Djurgården den 4 aprill.