Degerfors IF slog Örebro SK i ödesmatch

By on 25 oktober, 2021

Det var dags för länsderby när Örebro SK tog emot Degerfors IF hemma på Behrn Arena för den 24 omgången av allsvenskan 2021.

Då var det dags för länsderby och ödesmatch allt samlat i ett, Örebro var piskade att vinna för att kunna ha en teoretisk chans att komma till kvalplats. Degerfors var i behov av en vinst för att ta sig från kvalplatsen och komma närmare ett nytt allsvensk kontrakt.

Det var full fart från start från båda lagen men det var Örebro som tog tag i taktpinnen och ledde spelet de första 20 minutrarna. Men Degerfors jobbade sig upp och förbi Örebro och i den 25 minuten kunde bortalaget ta ledningen genom Victor Edvardsen efter ett fint passningsspel från Degerfors. Degerfors fortsatte att spela bra och såg betydligt tryggare ut med bollen än Örebro och i den 33 minuten kunde Abelrahman Saidi utöka ledningen efter att Örebro försvaret tappat bollen. Örebro tryckte på lite mer mot slutet av halvleken men man kom inte till några direkta avslut. Halvleken slutade 2-0 till Degerfors.

I halvtid bytte Örebro in Jake Larsson för att lyfta sitt spel och vist blev det ett bättre anfallsspel från hemmalagets sida, men målkrampen höll i sig och även när man lyckades skapa bra chanser så blev målchanserna aldrig farliga. Men på stopp tid i den 93 minuten kunde Agon Mehmeti reducera till 1-2 för hemmalaget. Det var dock för lite försent och Degerfors vann matchen med 2-1.

Ännu en ganska dålig match för Örebro där man inte lyckas komma förbi sin målkramp och det känns som om spelarna inte förstått den spelide Marcus Lantz försöker förmedla vilket ger ett krampaktigt spel. Degerfors å andra sidan spelar med ett stort självförtroende och lugn som gör att alla spelarna hinner tänka och fatta rätt beslut. En klart rättvis vinst för Degerfors.

Nu är det i praktiken kört för Örebro när det gäller att säkra ett nytt allsvenskt kontrakt och även om det finns en liten matematisk chans så ser jag inte hur man skall ro hem det. Degerfors har nu säkrat sitt fortsatta allsvenska kontrakt och får fortsätta även nästa år.

Matchen slutade Örebro SK 1-2 Degerfors IF.