Degerfors IF snuvades på två poäng av Öster

By on 2 april, 2024

Under tisdagskvällen var det dags för Superettan premiär för Degerfors IF när man mötte Östers IF på bortaplan.

Premiärmatchen för Degerfors mot Öster innebar att de två högst tippade lagen möttes redan i den första matchen, där Degerfors tippats som tvåa i Superettan och Öster etta.

Det var Degerfors som började bäst och lyckades snabbt komma till två avslut i farligt läge då man ställde om snabbt mot Öster. Degerfors fortsatte sitt snabba kontringsspel och hade i den åttonde minuten en trippel chans och det var bara målvakten som höll Öster från baklängesmål. Och i den 27 minuten kunde Pashang Abdulla sätta 0-1 till Degerfors på ytterligare en kontring. Efter målet tände matchen till när Öster började jaga kvittering. Efter några anfall mattades dock Östers offensiv och istället skapade Degerfors flera farligheter som genererade ett par hörnor. Men trots sju avslut på mål från Degerfors så slutade första halvlek 1-0 till Degerfors.

Den andra halvleken inleddes med att Öster vårdade bollen bättre än i den första halvleken och i den 58 minuten fick hemmalaget också en straff tilldömt, men trots en okej straff så kunde Degerfors målvakt rädda. Efter räddningen verkade Degerfors flytta upp sin press lite och antalet gånger Öster kom igenom sjönk. Trots det slutade inte Öster att jaga och i den 93 minuten kunde hemmalaget kvittera 1-1. Matchen slutade 1-1.

En mycket väl genomförd match från Degerfors sida så tycker jag att Degerfors stärkt sina aktier när man visade upp ett stabilt försvarsspel och ett spetsigt kontringsanfallsspel som kommer pressa de flesta lagen i Superettan. Så jag tycker att det kommer bli intressant att se hur den här säsongen kommer arta sig för Degerfors.

Nästa match för Degerfors IF på lördag den 6 april hemma mot GIF Sundsvall.

Matchfakta Östers IF vs Degerfors IF

• 27 minuten Mål Degerfors, Pashang Abdulla 1-0.
  • 58 minuten Straff Öster.
  • 93 minuten mål Öster, Albin Mörfelt 1-1.

Matchen slutade Östers IF 1 vs Degerfors IF 1.