Degerfors IF spelade oavgjort mot GAIS

By on 24 februari, 2024

Under lördagen tog Degerfors IF emot GAIS hemma på Stora Valla i  den andra omgången av Svenska Cupen 2024.

Degerfors som vann senast mot Örgryte med 5-0. GAIS å andra sidan förlorade mot Elfsborg med 2-0.

Den första halvleken blev extremt jämn och chansfattig med ett böljande spel, framför allt på mittplan. När GAIS fick en straff i den 17 minuten efter att Degerfors målvakt gjort ned en GAIS spelare i straffområdet så trodde jag att nollan skulle vara bruten, men Wille Jakobsson revanscherade sig räddade. Efter räddningen fortsatte matchen som tidigare och den första halvleken slutade 0-0.

Det blev mer fart i den andra halvleken när Degerfors i den 54 minuten kunde ta ledningen genom Elyas Bouzaiene  1-0. Efter målet fortsatte hemmalaget att pressa på och i den 67 minuten kunde Gustav Willy Lindgren sätta 2-0 och utöka ledningen. GAIS jobbade sig dock tillbaks in i matchen och i den 70 minuten kunde GAIS reducera 2-1 genom Alexander Ahl Holmström. Det var också Alexander Ahl Holmström som fick till avslutet i den 88 minuten då GAIS kvitterade 2-2. Matchen slutade 2-2.

En okej insats från Degerfors i en mycket jämn match där man kunde se skillnaden mellan laget som gick upp i allsvenskan jämfört med matchbilden mot ÖIS vilka låg i botten av Superettan. Tråkigt med tappet till oavgjort men nu har man fortfarande chansen att vinna gruppen.

Nästa match för Degerfors IF är på söndag den tredje mars borta mot IF Elfsborg.

Matchfakta Degerfors IF vs GAIS

• 17 minuten Straff GAIS, miss.
  • 54 minuten Mål Degerfors, Elyas Bouzaiene 1-0.
  • 67 minuten Mål Degerfors, Gustav Willy Lindgren 2-0.
  • 70 minuten Mål Gais, Alexander Ahl Holmström 2-1.
  • 88 minuten Mål GAIS, Alexander Ahl Holmström 2-2.

Matchen slutade Degerfors IF 2 vs GAIS 2.