Degerfors IF spelade oavgjort mot IK Sirius

By on 8 oktober, 2022

Under lördagen tog Degerfors IF emot IK Sirius hemma på Stora Valla för den 25 omgången av Allsvenskan 2022.

Degerfors hade fem matcher på raken utan förlust inför matchen och hade nu tagit igen på lagen ovanför den kvalplats man nu huserade på. Sirius å andra sidan spelade senast oavgjort mot AIK och låg fem poäng före Degerfors.

Hemmalaget började första halvlek med att sätta pressen på Sirius högt i banan och man skapade flera bra chanser. Det var Degerfors som styrde spelet och Sirius fick inte möjligheten att rulla boll som de brukar göra. Sirius skapade några farliga kontringar och var påväg att ta över spelet men Degerfors satte stopp för det. Degerfors fortsatte att pressa högt men hade svårt att få till de där riktigt farliga situationerna. Mot slutet av halvleken sjönk tempot i matchen och första halvlek slutade 0-0.

Sirius satte full fart från start och hade snabbt ett riktigt farligt anfall med en ordentlig ribbträff. Efter den målchansen fick Degerfors sitt presspel på plats och det dämpade Sirius anfallskapacitet klart. Sedan följde ett ställningskrig där spelet var ganska jämnt men med ett övertag för Sirius. Degerfors stod sedan för en riktigt bra forcering där man åter skapade tryck men man klarade inte av att sätta de sista passningarna för att skapa de bra lägena. Nu slutade matchen 0-0 ett resultat som inte något av lagen var riktigt nöjda med.

I dagens match fanns både plus och minus för Degerfors som verkligen lyckades med sitt presspel och där med verkligen störde Sirius spel, å andra sidan var anfallsspelet inte alls bra där man hade stora svårigheter med att sätta den avgörande passningen. Nu klarade man sig trotts allt från förlust och distanserade sig ytterligare en poäng från direkt nedflyttning, för närvarande har man två poäng upp till Varberg och säker mark Varberg har dock en match mindre spelad.

Nästa match spelar Degerfors IF borta mot IF Elfsborg på fredag den 14 oktober.

Matchen slutade Degerfors IF 0 – IK Sirius 0

Karl-Johan Sandberg, Sport | Fotboll
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login