Degerfors IF spelar i Superettan 2024

By on 5 november, 2023
Arkivbild

Tungt tungt tungt just nu för Degerfors IF när de få matcher som är kvar av Allsvenskan 2023, vinst i dagens match borta mot Elfsborg och förlust för Brommapojkarna så var man uppe på kvalplats för att i alla fall ha en chans för spel i Allsvenskan 2024. Elfsborg som leder Allsvenskan kunde vid vinst säkra titeln för säsongen 2023 det efter att Malmö hade förlorat borta mot Häcken, svårt läge för Degerfors att ta sig an en motståndare med de förutsättningarna.

Det var ett Degerfors som startade matchen tillbakadraget, en aning lågt stående för att kunna hålla emot Elfsborgs tilltänkta offensiv. Men det var en offensiv som inte riktigt kom och det var Degerfors som spelmässigt var med i allra högsta grad, där man vårdade bollen fint och tog chanser till attack när de kom. I den 23 kom Degerfors Gustav Lindegren helt ren mot Elfsborgs straffområde, men hemmalagets målvakt Hákon Rafn Valdimarsson var snabbt ute och gjorde sig stor. Degerfors fortsatte sitt offensiva spel utan att tumma på det defensiva tänket, och i den 39 minuten tog man ledningen på fast situation. När första halvlek var klar var det Degerfors som befann sig i ledningen.

När andra halvlek drog igång var det Elfsborg som kom ut för att ta tag i taktpinnen, hemmalaget var som ett pånyttfött lag och Degerfors befann sig i ett helt annat läge. Degerfors fick svårare och svårare att freda eget straffområde, och nästan väntat så kom kvitteringen för Elfsborg. 1-1 kom i den 59 minuten och nu såg det inte lätt ut för gästerna, men Degerfors vek inte ner sig utan man försökte att fortsatt värdesätta de chanser man fick. Hemmalaget kunde inte hålla tempot uppe och det lugnade ner sig, det gjorde att Degerfors kunde ta sig tillbaka in i matchen. I den 74 minuten kunde gästernas Hugo Bolin ta sig fram i Elfsborgs straffområde och med öppen sikt komma till skott, nu kunde hemmalagets målvakt parera bort bollen. Desto bättre kunde Peter Gwargis i Degerfors avsluta när han distinkt skickade upp bollen i nättaket bakom Elfsborgs målvakt fram till 2-1, där och då såg det riktigt bra ut.

Degerfors kunde inte hålla i det bra momentum man befann sig och Elfsborg kunde ta sig tillbaka i matchen, i den 95 minuten kvitterade Elfsborgs Noah Söderberg fram till 2-2. Matchen avslutades med ett böljande spel fram och tillbaka, med ett mer eller mindre kaotiskt spel där chanser och kontringar staplades på varandra. Degerfors kunde tyvärr inte få fram någon riktig målchans och trots en bra match får man nu se framåt med spel i Superettan 2024, detta efter att Brommapojkarna vann sin bortamatch mot Mjällby vilket gjorde att det är för mycket poäng upp till säker plats för Degerfors.

Degerfors har en match kvar i Allsvenskan 2024, den spelas söndag 12 november 2023 på Stora Valla där man tar emot Mjällby.

Matchfakta Varberg BoIS vs Degerfors IF

• 39 minuten Mål Degerfors, 0-1 Seid Korac.
  • 59 minuten Mål Elfsborg, 1-1 Sebastian Holmén.
  • 79 minuten Mål Degerfors, 1-2 Peter Gwargis.
  • 95 minuten Mål Elfsborg, 2-2 Noah Söderberg.