Degerfors IF tappade avancemang i Svenska Cupen

By on 5 mars, 2023

Under söndagen spelade Degerfors IF den sista matchen i den första omgången av Svenska Cupen borta mot Malmö FF.

Degerfors hade precis som Malmö vunnit sina två tidigare matcher så detta var en gruppfinal så att säga. Båda lagen låg på samma poäng och samma målskillnad inför matchen, men eftersom Degerfors låg bättre till med fair play poäng så var Malmö tvungna att vinna matchen medans det för Degerfors räckte med oavgjort.

Den första halvleken började ganska tufft där inget av lag ville vika ner sig eller begå några misstag. Malmö fick den första riktiga målchansen när man lyckades lobba över målvakten men där en en Degerfors spelare lyckades rädda på mållinjen. Malmö tog sedan över spelet med en hög press på Degerfors som fick försvara sig och satsa på kontringar, kontringar som på inget sätt var ofarliga. Det var dock Malmö som dominerade den första halvleken som slutade 0-0.

Malmö fortsatte att pressa Degerfors hårt, men i den 57 minuten blev Dijan Vukojevic frispelad på mittplanen och där ifrån kunde han driva bollen hela vägen till avslut och mål 0-1 för Degerfors. Efter målet fortsatte Malmö att pressa medans Degerfors kunde sköta sitt försvarsspel något mer avslappnat. I den 87 minuten lyckades dock Malmö kvittera 1-1 och satte då in nästa växel och kunde ta ledningen i de 90 minuten 2-1.

Degerfors gjorde en riktigt bra insats mot Malmö där dock Malmö var det bättre laget. Laget presterade ett riktigt bra försvarsspel och Sondre Rossbach i Degerfors målet spelade fantastiskt. När bortalaget sedan gjorde 0- 1 i andra halvlek började det kännas som om Degerfors hade en chans att gå vidare. Men Malmö lyckades göra två mål i slutet av matchen och tog hem den seger som krävdes för avancemang. Jag tycker ändå att detta ser lovande ut för Degerfors in för kommande allsvensk säsong för nu har man om inte annat fått in en riktigt bra målvakt.

Nästa match Degerfors IF spelar är en träningsmatch på bortaplan den 17 mars mot IF Elfsborg.


Matchfakta Malmö FF vs Degerfors IF

  • 56 minuten mål Degerfors, Dijan Vukojevic 0-1.
  • 87 minuten mål Malmö, Isaac Kiese Thelin 1-1.
  • 90 minuten mål Malmö, Derek Cornelius 2-1.
  • 96 minuten rött kort Degerfors, Seid Korac.

Karl-Johan Sandberg, Sport | Fotboll
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login