Degerfors IF tappade ledning borta mot Mjällby AIF

By on 23 juli, 2022

Degerfors IF åkte under lördagen till Hällevik för att ta sig an Mjällby AIF i den 15 omgången av Allsvenskan 2022.

Degerfors som förlorade senast borta mot Sirius återfanns inför matchen på näst sista plats en poäng före jumboplats. Mjällby å andra sidan spelade oavgjort mot IFK Göteborg senast och låg inför matchen på en tionde plats.

Mjällby började den första halvleken bäst och skapade flera chanser, men Degerfors jobbade sig in i matchen och började skapa en del framåt. Det hela blev en jämn halvlek men det var bara Degerfors som lyckades få två bollar på mål. Det var även ett stort frågetecken om det inte skulle blivit en straff för bortalaget när Omar Faraj blev omkull dragen i straffområdet. Men det blev inga mål och första halvlek slutade 0-0.

Degerfors började den andra halvleken bäst med några bra chanser men i den 56 minuten fick Joe Gyau rött kort och bortalaget fick fortsätta med en man mindre på plan. Men det var inte slut på eländet än för bortalaget för i den 61 minuten låg Anton Kralj på plan och fick låret hårt lindat, in kom istället Elyas Bouzaiene som gjorde allsvensk debut. Det blev så klart tufft för Degerfors men i den 77 minuten kunde bortalaget ta ledningen genom Dijan Vukojevic 0-1. Nu forcerade Mjällby för en kvittering och i den 85 minuten kvitterade hemmalaget 1-1 och tre minuter senare tog man hemmalaget ledningen 2-1. Degerfors klarade sedan inte av att kvittera med en man mindre. matchen slutade 2-1 till Mjällby.

En tung match för Degerfors där man får spela större delan av andra halvlek med en man mindre och man gör det bra. Bara det att man tar ledningen med en man mindre är starkt, sedan känns det som om att man inte riktigt orkar hålla emot och lite oturligt kommer det två snabba mål från Mjällby. Jag måste dock säga att jag tycker den nya backlinjen verkar fungera bra med Ohlsson, Lagerbielke och Granat längst bak.

Matchen slutade Mjällby AIF 2 – Degerfors IF.