Degerfors IF sjätte raka förlusten

By on 1 maj, 2022

Degerfors IF tog under söndagen emot IF Elfsborg hemma på Stora Valla för den sjätte omgången av Allsvenskan 2022.

Degerfors som allt jämt jagade sin första vinst hade haft en tung start där man visat upp klara problem att göra mål. Elfsborg hade vunnit två matcher, förlorat två och spelat en oavgjord. Senast vann man hemma mot Sundsvall.

Degerfors började med att ha ganska mycket boll, men efter ett bolltapp centralt kunde Elfsborg ta ledningen i den femte minuten. Hemmalaget jobbade på men man hade klara problem i försvarsarbetet och i den åttonde minuten var det dags igen då Elfsborg utökade sin ledning till 0-2 på ett liknande sätt som första målet. Degerfors lyckades inte med att stoppa Elfsborgs kontringar och när bortalaget vann boll högt på planen så blev det svängdörrar i hemmaförsvaret och i den 15 minuten kunde ledningen utökas till 0-3. Men det var inte slut med det för i den 31 minuten kunde Elfsborg utöka ledningen till 0-4. Detta var den sämsta halvlek jag sätt Degerfors prestera och man fick inte se någon ändring utan man fortsatte spela samma bjudspel och hemmalaget hade bara tur att det inte var större underläge.

Degerfors gjorde två byten i halvtid mest för att få till någon form av förändring man bytte också spelsystem till 4-2-3-1. Hemmalaget gjorde allt för att stoppa den blödning som startade i första halvlek men i den 65 minuten kunde Elfsborg göra 0-5. Elfsborg fortsatte att dominera spelet och Degerfors hade inte mycket att säga till om och i den 83 minuten kunde bortalaget sätta 0-6. Matchen slutade 6-0 till Elfsborg.

Detta var en patetisk insats från Degerfors där man inte lyckades med någonting, jag har sagt det förut och idag blev det smärtsamt tydligt att försvarsspelet inte fungerar. Elfsborg spelade bra men man får inte ha samtliga spelare tittandes på bollen så fort man är i eget straffområde. Vad Degerfors skall göra för att vända detta är mer än jag kan svara på så vi får hoppas att Degerfors staben kan hitta nycklarna för att vända detta, det är faktiskt bara fyra lag historiskt som förlorat de sex första matcherna i allsvenskan och nu är då Degerfors det femte.