Degerfors IF vann hemma mot Brommapojkarna

By on 29 juli, 2023

Under lördagen tog Degerfors IF emot IF Brommapojkarna hemma på Stora Valla för den 18 omgången av Allsvenskan 2023.

Degerfors hade förlorat två raka matcher inför denna och befann sig på kvalplats. Brommapojkarna vann senast och bröt därmed sin fyra matcher långa förlustsvit.

Den första halvleken blev jämn med ett visst övertag för Brommapojkarna de sista 30 minutrarna. Degerfors jobbade bra i försvaret och satsade som vanligt på sina kontringar, men man fick inte tajmingen att sitta riktigt ordentligt. Den första halvleken slutade 0-0.

Andra halvleken började som den första slutade med ett visst övertag för Brommapojkarna, men Degerfors jobbade sig in i matchen och i den 80 minuten kunde Gustav Granath sätta 1-0. Efter målet fick hemmalaget mer energi och i den 92 minuten kunde Gustav Willy Lindgren slå spiken i kistan och sätta 2-0 till Degerfors. Matchen slutade 2-0 till Degerfors.

Degerfors gör idag en klart godkänd match och då framför allt defensivt, att man samtidigt lyckas göra två mål är en lyckträff särskilt som detta var den första hållna nollan denna säsong. Nu tog sig Degerfors förbi AIK upp på en 13 plats vilket är bra, dock har AIK två matcher mindre spelade.

Nästa match spelar Degerfors IF den 14 augusti borta mot IFK Värnamo.

Matchfakta Degerfors IF vs IF Brommapojkarna

• 80 minuten Mål Degerfors, Gustav Granath 1-0.
  • 92 minuten Mål Degerfors, Gustav Willy Lindgren 2-0.