Degerfors IF vann hemmapremiären

By on 8 april, 2023

På påskafton var det dags för hemma premiär på Stora Valla då Degerfors IF tog emot Halmstads BK i den andra omgången av Allsvenskan 2023.

Degerfors förlorade säsongens första match borta mot Hammarby med 3-1. Halmstad som gick upp från Superettan förra året vann sin premiärmatch hemma mot AIK.

Det var Degerfors som började den första halvleken bäst och lyckades pressa Halmstad ordentligt, bortalaget var dock inte ofarliga utan kom upp i vassa kontringar. Det var också på en kontring som Halmstad i den 17 minuten kunde ta ledningen 1-0. Efter målet fortsatte Degerfors att pressa, men Halmstads försvar höll emot bra, i den 28 minuten kunde dock Degerfors kvittera genom Abdelkarim Mammar efter en hörna 1-1. Efter målet jämnades spelet ut något men det var en intensiv första halvlek som kunde resulterat i bra många fler än två mål. Första halvlek slutade 1-1.

Den andra halvleken blev tempomässigt något lugnare vilket inte betydde att den saknade intensitet, dock kändes det som om Degerfors blev något försiktigare och inte gick på allt på samma sätt som i den första halvleken. I den 51 minuten kunde dock hemmalaget ta ledningen genom Diego Campos 2-1. Om det var Halmstad som var något svagare eller Degerfors blev noggrannare i försvaret vet jag inte men Halmstads anfall kändes inte lika vasst som innan. I den 63 minuten var det dags igen och Degerfors utökade ledningen till 3-1. Efter målet gjorde hemmalaget några defensiva byten och man började mer säkra upp segern även om man inte la ner offensiven. Matchen slutade 3-1 till Degerfors.

En riktigt bra match för Degerfors där man trots underläge lyckas överbelasta Halmstad och där med få till sina lägen. Skönt för laget att vinna hemmapremiären, specielt när man minns förra säsongen med sex raka förluster i början.

Nu väntar Mjällby AIF på bortaplan söndagen den 16 april.

Matchfakta Degerfors IF vs Halmstads BK

• 17 minuten Mål Halmstad, 1-0 Erik Ahlstrand.
  • 28 minuten Mål Degerfors, 1-1 Abdelkarim Mammar.
  • 51 Minuten Mål Degerfors, 2-1 Diego Campos.
  • 63 Minuten Mål Degerfors, 3-1 Rasmus Örqvist.