Degerfors IF vann klart mot Utsikten

By on 1 juni, 2024

Under lördagen tog Degerfors IF emot Utsikrens BK hemma på Stora Valla för den elfte omgången av Superettan 2024.

Degerfors låg inför matchen på en fjärdeplats i tabellen och en vinst idag var viktig då Utsikten låg på tredjeplatsen.

Det var Degerfors som började den första halvleken bäst, men hade svårt att få utdelning på sitt spelövertag. I den 14 minuten kunde sedan Utsikten kontra och ta ledningen 0-1. Degerfors fortsatte efter målet att lobba på och i den 19 minuten kunde hemmalaget kvittera genom Karim Mammar 1-1 efter ett fint långskott som går hela vägen in i mål. Spelet fortsatte med stort spelövertag för Degerfors och Utsikten hade inte några stora chanser. I den 38 minuten kunde sedan Kevin Holmén ge hemmalaget ledningen 2-1 till Degerfors. Utsikten forcerade nu för att kvittera innan halvtid, men Degerfors kunde gå till halvtidsvila i ledning.

I den andra halvleken kom Utsikten ut bättre och spelet blev jämnare, det var dock ont om riktigt vassa chanser för båda lagen. I den 76 minuten kunde dock Degerfors utöka sin ledning genom Gustav Lindgren 3-1 efter en bra pass från Diaby. Efter målet så backade Degerfors hem samtidigt som Utsikten försökte få till en reducering, men Degerfors lyckades hålla emot och . Matchen slutade 3-1 till hemmalaget.

En bra insats från Degerfors som egentligen aldrig var illa ute. Nu går laget upp på en tredje plats i tabellen i kraft av bättre målskillnad och frågan är om laget skall lyckas med konststycket att återta sin plats i Allsvenskan.

Nästa match spelar Degerfors på lördag den 15 juni borta mot Skövde AIK.

Matchfakta Degerfors IF vs Utsiktens BNK

• 14 minuten Mål Utsikten, Lukas Lima 0-1.
  • 19 minuten Mål Degerfors, Karim Mammar 1-1.
  • 38 minuten Mål Degerfors, Kevin Holmén 2-1.
  • 76 minuten Mål Degerfors, Gustav Lindgren 3-1.

Matchen slutade Degerfors IF 13vs Utsiktens BK 1.