Degerfors IF fick med sig en poäng

By on 10 september, 2022

Under lördagen tog Degerfors IF emot Mjällby AIF hemma på Stora Valla för den 22 omgången av Allsvenskan 2022.

Degerfors som kämpade för förnyat kontrakt i Allsvenskan låg inför matchen på kvalplats, man hade två oavgjorda och en vinst de fem senaste matcherna. Mjällby låg på på en åttonde plats och hade även de en vinst och två oavgjorda matcher på de fem senaste.

Mjällby började den första halvleken bäst och lyckades bita sig fast på Degerfors planhalva i perioder. Det var Alfi Whitemans fina spel som höll kvar hemmalaget i matchen. Degerfors tog sedan tillbaks lite av spelet men det var fortfarande Mjällby som höll i taktpinnen. Hemmalaget fortsatte att jämna ut spelet, men samtidigt sjönk tempot. Avslutningen an första halvlek får man nog säga gick till Degerfors men halvleken slutade 0-0.

Det var åter Mjällby som började den andra halvleken med störst bollinnehav men lyckades inte få till några riktiga farligheter. Degerfors jobbade sig nu upp och jämnade ut spelet, i den 63 minuten fick Mjällby ett rött kort då Noah Eile drog på sig sitt andra gula kort i matchen och hemmalaget fick spela med en man mer på planen. Trots det nummerära överläget så hade Degerfors svårt att få grepp om Mjällby, men sedan började man sakta ta över spelet. Med tio minuter kvar gick Degerfors all in för ett segermål , nu skapade man en rad farligheter och hörnor. Men trots att man forcerade ordentligt och hade bra tryck få klarade man inte av det och matchen slutade 0-0.

En jobbig match för Degerfors där Mjällby i början var det bättre laget, men där man jämnade ut och efter utvisningen hade en bra press på bortalaget. Man får heller inte glömma Alfi Whiteman som gjorde några högklassiga räddningar och höll kvar Degerfors i matchen. Man hade behövt en trepoängare idag för att kunna få lite andrum men nu får man fortsätta kriga med kniven på strupen.

Nästa match spelar Degerfors IF på söndag den 18 september borta mot AIK.

Matchen slutade Degerfors IF 0 – Mjällby AIF 0.