Degerfors kollapsade totalt under förlängningen

By on 1 oktober, 2023

Degerfors har halkat ner på nedflyttningsplats i Allsvenskan, på platsen ovanför med tre poäng för ligger dagens motståndare Sirius. Viktig match med andra ord, för det handlar om att bara vinna för att komma ifatt poängmässigt. En match där man stod emot i 90 minuter, sen kom en kollaps av rang och man släppte in tre mål på nio minuter och nu ser det riktigt mörkt ut.

Det var ett Degerfors som hade förstått allvaret i matchen, det visade sig i spelet där man under den första halvleken låg på för att göra mål. Redan i den femte minuten hade Degerfors Elyas Bouzaiene en nick i ribban och mer var på gång. Degerfors visade upp ett mycket bra spel med högt tempo där man låg nära sina motståndare och man gav inte några större ytor, när Sirius väl kunde anfalla kom de inte till några direkta farligheter.

Degerfors fina spel gav till sist utdelning, i den tredje tilläggsminuten av den första halvleken hölls sig Rasmus Örqvist framme och nickade in ledningsmålet. Första halvan slutade 1-0 till Degerfors.

I den andra halvleken backade Degerfors tillbaka för att bevaka sin ledning, det såg ut som det i alla fall då man inte alls såg ut att vilja spela lika offensivt som i den första. Det var hemmalaget som i den andra halvleken redan på start spelet som om livet hängde på en skör tråd, då man tryckte ner och mer eller mindre forsade över gästernas defensiv. Degerfors såg lamslagna ut och men skapade ingenting, men trots det så höll man sin ledning fram till den 90 minuten. Sen brakade det ihop totalt, Sirius tilläts att göra tre mål på nio minuter för att ta vinna matchen.

Det sägs att anfall är bästa försvar för att man inte ska ge sin motståndare någon chans att komma upp för att göra mål, Degerfors kanske inte har hört talas om det då man kollapsade totalt i den andra halvleken. Det med tanke på att man hade en ledning med två mål i den 90 minuten, med bara övertidstillägg kvar. Nu hade domaren lagt till åtta minuter, men det ska inte hända att man tappar en sån ledning, nu hägrar Superettan för Degerfors och det ser inte direkt ljust inför kommande matcher i Allsvenskan 2023.

Nu ligger man fyra poäng efter Brommapojkarna som ligger på platsen ovanför på kvalspel, Brommapojkarna spelar i morgon mot Malmö.

Nu väntar Halmstad borta för Degerfors lördag 7 oktober i den 26 omgången av Allsvenskan 2023.

Matchfakta IK Sirius vs Degerfors IF

• 45+3 minuten Mål Degerfors, 0-1 Rasmus Örqvist.
  • 58 minuten Mål Degerfors, 0-2 Diego De Jesus Campos Ballestero.
  • 90+1 minuten Mål Sirius, 1-2 Wessam Abou Ali.
  • 90+5 minutenMål Sirius, 2-2 Wessam Abou Ali.
  • 90+9 minuten Mål Sirius, 3-2 Herman Sjögrell.