Delsjö Golfklubb svenska mästare

Av på 3 november, 2013

Delsjö GK vann årets upplaga av Skandia JSM Klubblag efter att ha besegrat Skaftö GK i den avslutande matchen. Det är första gången som Delsjö GK blir svenska juniormästare för lag.

Delsjös Gustav Held och Fredrik Niléhn spelade vid finalens alla tre matcher de båda avslutande singlarna och de vann alla matcher de spelade. De spelade 6-0 mot lag som Skaftö, A6 och Örebro när det betydde som mest för dem själva och deras lagkamrater. De var tryggheten i ett Delsjölag där alla spelare bidrog och tog poäng åt laget.

– SM-guld känns givetvis helt fantastiskt, lite surrealistisk så här direkt efteråt men otroligt tillfredställande. Att alla spelat och tagit poäng tyder på en viss bredd i truppen och det vill vi ha. Det har varit vårt signum hela vägen, många spelare har spelat och när någon inte haft sin bästa dag har andra steppat upp det och gjort sitt jobb säger Carl Magnusson coach Delsjö GK direkt efter avgörandet.

I lördagens avgörande match mot Skaftö tog Elin Esborn platsen som matchhjälte. Flicksingeln var nyckelmatch och Elin tog tidigt grepp om den genom mycket bra spel. Elin gjorde debut som spelare igår och idag tog hon en säker seger i en match hon på förhand inte var favorit i.

– Det är sjukt, skitkul, extremt, det här är drömmen! Det här är det största jag vunnit någonsin. Igår delade jag och idag gick det bra. Jag vann idag! Mitt närspel var grymt, slagen de var inte så ovanligt bra utan det var närspelet. Det var wedgarna och puttarna som var bra säger Elin Esborn Delsjö GK nybliven svensk mästare.

Örebro City G&CC blev tvåa efter att idag slagit A6 GK som blev fyra medan Skaftö GK tog hem bronsmedaljerna.

– Vi är nöjda, jag tycker Delsjön är en värdig vinnare. De har slagit oss två gånger i år, vi fick stryk av dem även i Borås vid omgång två. Det känns bra och jag tycker vi kan vara nöjda. Att komma tillbaka till finalen nästa år är självklart en målsättning säger Philip Steninger coach Örebro City G&CC.

– Det är bara att gratulera Delsjön. De var bästa laget och vi spelade inte tillräckligt bra idag. Men vi lärde oss massor och flera av spelarna har satts under stor press och jag har fått se hur de agerar och reagerar. Vi tar med oss detta hem och fortsätter resan uppåt och framåt. Vi hoppas att vara här nästa år igen, vi skall verkligen försöka med det säger Mikael Kinhult coach Skaftö GK.

Skandia JSM Klubblag 2013
1. Delsjö GK
2. Örebro City G&CC
3. Skaftö GK
4. A6 GK

Svenska mästarna: Tobias Lanner, Philip Lindbergh, Gustav Held, Fredrik Niléhn, Felix Kvarnström, Erik Hermansson, Vilma Strand, Elin Esborn, Malin Bååth och Carl Magnusson coach.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in