Den tredje spelaren från RIG till Örebro är Ewelina Granberg

By on 24 juni, 2019

Ewelina kommer till Örebro efter sin student från vollebyollgymnasiet RIG Falköping som hon tog tillsammans med Sofia Andersson och Catarina Cooper. Ewelina blir också den tredje spelaren från Norrland men till skillnad från de vanliga norrländskorna som vi hittar i Örebro Volley så är Ewelina är född i Umeå och fostrad i IKSU. Närmast så kommer vi kunna se Ewelina tillsammans med Sofia Andersson i beachvolleybollens U20-EM som spelas i Göteborg 27-30 juni.

” Ewelina har bra fysik och ett bra tillslag på bollen, precis som Sofia och Catarina från RIG så har hon så den rätta viljan att testa hur bra hon kan bli och hon har en seriös inställning till sitt tränande och jobbar alltid hårt på både på plan och i gymet. Ewelina spelar också beachvolleyboll och med det vanliga inomhusspelet skaffat sig en mycket bra speluppfattning och närvaro i sitt spel. Jag tror mycket på Ewelina och det ska bli riktigt roligt att få se henne i Örebro. ”

Säger Coach Jonas Svantesson när vi kontaktade honom för en kommentar om nyförvärvet.

Vi skaffade oss en pratstund med Ewelina

 Välkommen till Örebro & klubben! Varför valde du Örebro Volley?
” Tack så mycket! Jag valde Örebro Volley eftersom jag tror att det är där jag kan utvecklas mest. Laget har en väldigt bra tränare och tjejerna håller en väldigt hög nivå så jag är övertygad om att nästa säsong kommer vara lärorik. Laget har en väldigt bra stämning på och utanför plan vilket även det bidrog till valet av klubb. ”

– För de som inte känner till dig, vem är Ewelina?
” Mitt namn är Ewelina Granberg. Jag är uppvuxen i Umeå där jag spelat center för IKSU. Min pappa, Lars-Göran Granberg, introducerade mig till sporten vid 9-års åldern. Jag har spelat fotboll och gått i dans väldigt många år men när jag var tvungen att välja sport valde jag såklart volleybollen. Jag har fyra systrar som även de spelar volleyboll. När jag var 17 flyttade jag till Falköping för att gå volleybollgymnasiet. Nu har jag tagit studenten och är taggad på att få spela elitserien på riktigt! När jag inte spelar volleyboll tar jag gärna en fika med mina kompisar. ”

– Har du några förväntningar på den kommande säsongen och finns det något du ser mest fram emot?
” Mina förväntningar inför nästa säsong är att lära mig så mycket som möjligt, både av Svante och av de andra tjejerna. Tror det kommer vara väldigt lärorikt att få träna med och mot erfarna kantspelare. Ser fram emot att få uppleva slutspel också 😉  ”

– Vet du något om staden Örebro?
” Inte mycket faktiskt. Har varit i Örebro tre gånger och av det jag sett så är Örebro en väldigt mysig stad. Har hört att universitetet är väldigt bra. Kommer troligtvis studera där till hösten. ”

– Du har precis tagit studenten, grattis! Vad kommer du göra i sommar (utom beach/volleyboll så klart…)?
” Planerna är att lira beach och hänga med vänner. Det är de planerna jag har just nu haha ”

Sport | Volleyboll Örebro Volley
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login