Diego Campos frälste Degerfors IF

By on 14 augusti, 2023
Arkivbild

Degerfors IF vann senast hemma mot IF Brommapojkarna och fick med sig tre välförtjänta poäng, viktigt i jakten på att hänga kvar i Allsvenskan. I kvällens match tog man sig an IFK Värnamo på bortaplan, en tillställning där man kämpade sig in i matchen och Diego Campos klev fram och frälste Degerfors i slutminutrarna.

Det var hemmalaget Värnamo som tog kommandot från start där Degerfors var riktigt tillbakatryckta, men Degerfors defensiv stod upp bra. Sett till första halvleken var det Värnamo som hade tre solklara chanser som borde ha genererat i mål, men Degerfors målvakt Sondre Rossbach ville annat där han stod i vägen för att tungt skott. Två gånger var det helt enkelt oskärpa från hemmalagets spelare som gjorde att det inte blev mål, tur för Degerfors att de inte var mer påslagna. Degerfors då, nej inte några direkt vassa chanser men bra stress på Värnamos målvakt Jonathan Rasheed som drällde då och då. Första halvlek slutade oavgjort.

Den andra halvleken började som första slutade, med ett litet övertag för hemmalaget. Men desto längre tiden gick så jobbade Degerfors sig in i matchen, där man kom närmare och närmare motståndarnas mål. Det var en ganska tajt och fysisk match, kanske en aning för fysisk för Värnamos spelare som låg ner till höger och vänster för att ha jätte jätteont som det såg ut som. Det är tungt att möta Degerfors maskin. Tiden gick och det såg ut som att 0-0 var ett resultat som skulle hålla sig tiden ut, men gästerna och Diego Campos ville annat.

I början av den 94 minuten fick Diego Campos en jättechans som Värnamos målvakt kunde avstyra, i samma minut fick Campos revansch då han snyggt kunde slå in ledningsmålet för Degerfors. Anmärkningsvärt var att Degerfors målvakt Sondre Rossbach assisterade till målet, ett mål som gjorde att man vann matchen med 1-0 och därmed ytterligare tre sköna poäng på bortaplan.

Tack vare vinsten ligger Degerfors på en 13 plats med 20 inspelade poäng, men nu är det tajt där nere runt kvalstrecken men kan man fortsätta såhär så ska man med i Allsvenskan 2024.

Lördag 19 augusti 2023 tar man emot IFK Göteborg på Stora Valla, ett Göteborg som verkligen ligger och stampar i bottenträsket på näst sista plats, en match där viktiga poäng står på spel.