Djupadalsbadet bjuder in till gemenskap på julafton

By on 16 december, 2023
Bild: Kumla kommun

Julen, och speciellt julafton, är för många av oss en tid då man träffar våra nära och kära och delar gemenskap och glädje. Men för alltför många är julen förknippad med ensamhet.

Genom att hålla extraöppet på julafton hoppas Djupadalsbadet kunna skänka gemenskap och värme till den som känner sig ensam på julen och till den som har det tufft ekonomiskt, och i sin vardag inte har råd att besöka Djupadalsbadet.

Under tre timmar, kl. 10.00-13.00, på julafton kommer motionsbassängen, undervisningsbassängen, relaxen och caféet att hålla öppet. Djupadalsbadet bjuder på entrén och det kommer att finnas badkläder och badrockar att låna, om man inte har egna.

Bad, dusch och bastu finns för den som vill, men man är även välkommen att bara sitta ner i cafeterian och prata och få lite julfika.

Varmt välkommen, hälsar personalen på Djupadalsbadet.

Lyckad erfarenhet väckte idén här i Kumla

Initiativet kommer från Kumla kommuns fritidschef Tim Greneby, som anordnat en liknande dag på sin tidigare arbetsplats:

– Vårt mål är att ingen ska behöva sitta ensam på julafton och vi vill därför öppna upp dörrarna till oss här på Djupadalsbadet. Vi riktar oss främst till de mest utsatta i samhället, oavsett om man är ensam eller har svårt att få julen att gå ihop ekonomiskt, säger Tim.

Vill du vara med och bidra?

På Djupadalsbadet har man en förhoppning om att invånare, föreningar och företag också vill vara med och bidra, och till exempel skänka lite julklappar till badet, som sedan kan ges vidare till de som besöker anläggningen på julafton.

Är man intresserad av att bidra på något sätt, är man välkommen att höra av sig till Tim Greneby via kontaktuppgifterna nedan.

Med önskan om en fröjdefull jul!

Kontakt
Tim Greneby
Fritidschef, Kumla kommun
Telefon: 019-58 86 81
E-post: tim.greneby@kumla.se

Kumla
Örebronyheter

Källa: Kumla kommun
Bild: Kumla kommun

You must be logged in to post a comment Login