Donnez släpper nya singeln ”Sänder ett julkort”

By on 4 december, 2022

Nu släpps nya jullåten ”Sänder ett julkort” från ett av Sveriges mest populära och flitigast turnéerande dansband Donnez. Bandet tilldelades en Guldklave samt Grammisnominerades för sitt senaste album ”Alla dar i veckan” och med över 160 konserter har Donnez satt mängder av publikrekord på dansbanorna runt om i norden under året. Redan nu planeras det för en ny Nordenturné och ett nytt album 2023, men först släpper Donnez nyskrivna jullåten ”Sänder ett julkort”. Det är 8 år sedan de släppte sitt senaste julalbum och fansen har länge frågat efter ny julmusik. Resultatet blev en riktigt snygg finstämd jullåt med både dragspel och sax i sann Donnez- anda.

– Det är alltid kul med nyskrivna jullåtar och att man inte som band bara tolkar klassiker. Därför bestämde vi oss för att skriva ett julkort till våra fans. Året har verkligen varit helt fantastiskt för oss, med fler spelningar än på många år, det har varit fantastiskt. Säger Donne Laitila.

Donnez bildades 2000 och består idag av Donald Laitila (Dragspel, klaviatur och sång), Andy Ekenmo (Trummor och sång), Daniel Högå Thofvesson (Saxofon och klaviatur), Dan Gustafsson (Gitarr och munspel) Johannes Wärn (Bas).

Bandets senaste album ”Alla dar i veckan” släpptes 2021 och tog sig upp på den svenska topplistan. Inte ”bara” på försäljningslistan där bandet varit i topp med tidigare album också utan även på den totala listan som inkluderar streaming. En bragd att slå sig in bland alla storstreamande artister. Nu är de aktuella med nya jullåt!

Donnez är ett av Sveriges mest turnerande dansband med mängder av publikrekord genom åren. Grammisnominerade för albumet ”Alla dar i veckan” 2021 (4:e nomineringen). Vunnit tre guldklavar. Medverkade i SVT:s succéprogram ”Dansbandskampen” (2009) och synts återkommande i TV som; TV4 Nyhetsmorgon, TV4 Bingolotto, SVT Landet Runt och SVT Nyheterna m.fl.

Singelrelease Donnez ”Sänder ett julkort” ute nu på Atenzia Records.

Kultur
Örebronyheter

Källa: Werecki Promotion

You must be logged in to post a comment Login