Dyrt och kallt efter renovering i Vivalla

By on 15 januari, 2022
Arkivbild

Höga hyror och el-kostnader, kalla lägenheter samt varmvatten som inte räcker. Det vittnar flera Vivallabor om efter renoveringarna på Visgatan.

– Jag klarar inte av att betala 14 000-15 000 kronor som ensamstående mamma, säger Khadija Omar som bor i området till SVT.

2012 började Öbo med renoveringar på sina lägenheter i Vivalla.

– De bostäderna är tekniskt slut och behöver en totalrenovering, säger Ulf Rohlén, vd på Öbo till SVT.

Många Vivallabor anser att den hyreshöjning de fått efter renoveringen har varit alldeles för stor då den legat på flera tusen kronor.

– Tidigare betalade jag runt sju tusen kronor men nu ligger det på 14 000 kronor, berättar Khadija Omar för SVT om totalkostnaden, som inkluderar elräkningarna.

Vissa får betala extra el

På Visgatan har ett antal bostäder styckats av för försäljning, dock finns det fortfarande familjer som hyr dessa. I de lägenheterna har Öbo installerat värmepumpar, detta innebär att de boende får betala ytterligare en el-kostnad utöver hushållselen.

– Nu får man stå för varmvattnet och uppvärmningen själv, vilket man inte gjorde innan renoveringen. Eftersom att den kostnaden ökar så sänker vi hyran, säger Ulf Rohlén till SVT.

Varmvattnet tar slut

Enligt uppgifter från de boende har man dessutom problem med varmvattnet från de nya värmepumparna. Varmvattnet tar slut fort och det tar lång tid för vattnet att bli varmt igen, ibland upp emot tre till fyra timmar.

– Det räcker att en person duschar så är det slut och man får vänta i timmar innan det blir varmt igen, säger en boende till SVT.

– Då är det något som är fel, då får man höra av sig, säger Ulf Rohlén till SVT som svar på kritiken.

Örebro
Örebronyheter

Källa: SVT

You must be logged in to post a comment Login