Einar Prytz är en vinnarna till pedagogiska priset

By on 26 januari, 2023
Einar Prytz är först ut som pristagare till pedagogiska priset 2022.
Foto: Anna Asplund

Einar Prytz är först ut som pristagare till pedagogiska priset 2022, aldrig tidigare har så många lärare blivit nominerade av universitetets studenter.

Bland 572 nomineringar av drygt 170 lärare har Örebro studentkår utsett två vinnare till pedagogiska priset 2022.

Einar Prytz är universitetsadjunkt vid institutionen för beteende-, social och rättsvetenskap och undervisar i arbetsrätt, avtalsrätt och annan juridik.

– Jag firar tio år på Örebro universitet i år och har tänkt att stanna här länge, säger Einar Prytz när han överraskas av Örebro studentkår, kollegor, prorektor Anna-Karin Andershed och representanter från Högskolepedagogiskt centrum.

Det som gör att han trivs bra på Örebro universitet är trevliga kollegor och studenter och bra samverkan med Örebro studentkår, Juridiska föreningen och andra studentföreningar.

– Jag får ofta höra från gästföreläsare att Örebro universitet har trevliga studenter och bra stämning.

Han undervisar bland annat på Personalvetarprogrammet, Juristprogrammet, Rättsvetarprogrammet med internationell och digital inriktning, Ekonomiprogrammet, Civilekonomprogrammet, Socionomprogrammet, Civil- och Högskoleingenjörsprogrammen och Sport managementprogrammet. Tidigare har han även undervisat på Kriminologprogrammet och Psykologprogrammet. Och han är mån om att undervisningen ska vara innehållsrik, strukturerad och ska vara inspirerande.

– Det handlar om att balansera självstudier, gemensamma studier och lärarledd undervisning, säger Einar Prytz.

– Bra pedagogik handlar om att väcka intresse för ämnet. Om intresset finns hos studenter och lärare är det en bra drivkraft och start. Jag arbetar med konkreta exempel för visa betydelsen av ämnet.

Ytterligare en pristagare kommer att tillkännages senare under vintern.

Bedömargruppen som utsåg pedaogiska pristagarna 2022: Emanuel Blom (Qultura), Alva Wristel (Corax), Nils Köllerstedt (Sobra), Louise Rang (TekNat)

Örebro
Örebronyheter

Källa Örebro Universitet
Text och foto: Anna Asplund

You must be logged in to post a comment Login