Elviise släpper singeln ’Will we survive’

By on 2 januari, 2023

Elviise startade 2022 med känslan att världen kunde bättre i singeln ’We can do better’, men under årets gång med fler oroligheter som har påverkat vår omvärld och vår vardag började hoppet sina. I nya singeln ’Will we survive’ som släpptes den 28/12 sjunger Elviise ut om ångesten och hopplösheten över att ha kämpat för något väldigt länge men inte lyckats åstadkomma någon förbättring.

”Det finns mycket rädsla och ångest i låten. Ångest över att känna sig fast, hjälplös och rädsla över vetskapen vad man behöver göra för att finna hoppet igen. Ibland handlar det om relationer som behöver brytas, ibland om att våga ställa sig upp och säga nej till världsledare.” Säger gruppens lead singer.

’Will we survive’ är dynamisk i sin form och pendlar mellan ren frustration och den sköra känslan när hjärtat håller på och spricker. Låten är den andra singeln från kommande andra albumet som planeras att släppas under 2023. Den första singeln, ’Dreaming ’bout you’ släpptes 9:e September 2022.

Elviise debuterade Augusti 2020 och har sedan dess släppt musik kontinuerligt. Debutalbumet ’Fairy tales’ kom November 2021 och under hösten 2022 genomgick Elviise en vidareutveckling i image och sound. Elviise är en värld där mörkret inom oss får komma upp till ytan, där alla känslor får kännas; bakom maskerna representeras Fear, Anxiety och Trauma. I Elviise’s värld står människor enade och krigar tillsammans genom att våga prata om det man allra helst vill hålla tyst om.

Elviise har tidigare blivit intervjuad och spelad i P4 Västmanland och blivit omskriven av internationella musikbloggar såsom A&R Factory och Keep Walking Music. Under våren 2022 deltog Elviise i Emergenza Festival där publiken röstar vidare banden och artisterna. Elviise kom till final som utspelade sig på Fryshuset, Klubben i Stockholm 5/6.

Även om 2023 känns oviss för omvärlden är det en garanti att Elviise kommer fortsätta sin kamp för en värld där kärlek och mod vinner.

Kultur
Örebronyheter

Källa: Hearts In Horizon

You must be logged in to post a comment Login