Emma-Lee Andersson släpper EPn ”Emma-Lees bittra jävla debut-EP”

By on 29 september, 2022
Foto: Sony Music Entertainment Sweden

Emma-Lee Andersson fick mycket uppmärksamhet kring sitt första singelsläpp förra hösten med ”Spotta i min mun” som sedan följdes upp av singlarna ”Vi har iallafall inte tråkigt”, ”94:an” och ”Alla måste älska mig” under 2022. Nu är det dags för Emma-Lee Andersson att släppa sin debut EP som hon har döpt till ”Emma-Lees bittra jävla debut-EP” där även nya singeln vid namn ”Bitter” finns med.

”Emma-Lees bittra jävla debut-EP” är mina känslor och tankar som har blivit till låtar när jag har tagit med mig ångesten, skratten, gråten, glädjen, ilskan, bakfyllan & varje annat sinnestillstånd som finns till studion och ältat det med producenten och låtskrivaren Oliver Forsmark som jag gjort varje låt med. Jag tror inte jag kunnat få ur mig det här utan att göra det med någon som vet allt om mig och hur jag funkar, som kan vara helt ärlig mot mig, förstå mig och det jag vill säga och pusha gränserna som han. Det känns otroligt att få dela med mig av min EP och nya låten ”Bitter” som hängt med länge och väntat på att få släppas. Dagen den låten blev till så kom jag till studion och sa att jag ville skriva en låt om hur bitter jag är på exakt allt så vi skrev ihop alla sjuka grejer som vi var bittra på och plockade till låten. Jag både hoppas och hoppas inte att folk kan känna igen sig och relatera när de lyssnar på den!” – Emma-Lee Andersson

Musik har varit en stor del av Göteborgsbördige Emma-Lee Anderssons liv under lång tid. Som 5-åring började hon skriva låtar och som ung tonåring bildade hon och några vänner sitt första punkband, spelandes allt vad de orkade runt fritidsgårdarna i Göteborg, ända ner till Skåne. Några år senare hade musikintresset utvecklats ordentligt och ett jobb som lastbilschaufför hade övergivits för att satsa helhjärtat på artistkarriären och låtskriveriet åt både sig själv och andra artister.

Kultur
Örebronyheter

Källa: Sony Music

You must be logged in to post a comment Login