Errorr släpper nya singeln ”Paranoia”

By on 2 december, 2022
Foto: Anomic Records

Strax efter deras (hittills) största utsålda headlineshow i hemstaden Berlin, släpper det svensk-tyska shoegaze/postpunkbandet Errorr den nya singeln ”Paranoia” och tillkännager samtidigt sitt efterlängtade debutalbum Self Destruct, som kommer att släppas fysiskt och digitalt den 3 mars 2023 via Anomic Records.

Self Destruct är inspelat i den svenske frontmannen Leonard Kaages studio och mixat i Svenska Grammofonstudion i Göteborg.

Leonard berättar: ”Det kändes helt rätt att komma tillbaka till min gamla hemstad Göteborg för att göra slutmixen på vår första skiva med Errorr. Jag har bott i Berlin i tio år men den här skivan börjar där jag började, i punk-rock. Det var meningen att det skulle vara okomplicerat, vers och refräng, 1, 2, 3, 4. Som att vara tillbaka i gamla repan igen fast med 10+ år mer erfarenhet.

Jag fick Kalles (Svenska Grammofonstudion) kontakt via min pappa faktiskt. Han jobbar för Film i Väst och dom hade gjort lite grejer tillsammans. Kalle kände jag ju till sedan innan från TSOOL m.m. och så brukade dom ha lite fester i Grammofonstudion när jag gick i gymnasiet. Det visade sig att Kalle känner Anton (Newcombe) som jag har jobbat med i flera år, så det fanns en hel del kopplingar som drog mig dit. För att inte nämna vilken fantastisk studio det är.

En rolig grej som Kalle nog inte vet är att när jag var typ 16 år gammal hade jag listat ut var han bodde någonstans. Så jag tog mig in hans trappuppgång med en hembränd CD med mina låtar och lämnade den på dörrmattan utanför hans dörr, ringde på dörrklockan och sen sprang jag. Om du någonsin läser detta, Kalle, så var det jag”.

Errorr startades av Leonard Kaage, som 2019 började skapa på tom duk med sin egen instrumentering, produktion och arrangemang. De första demosarna spelades in i hans studio, närhelst han fick tid mellan inspelningsjobb och turnéer i Europa, Asien och USA. Efter några månader tog det karaktäristiska ljudet av Errorr sin form: Höga gitarrer och fuzzbas som stöds av catchy trumslag. Leonards mjuka röst skär genom detta mäktiga ’Wall of Sound’ och förvandlar vackert ’brus’ till pop. Den svenske multiinstrumentalisten är också känd som producent för och gitarrspelare i The Underground Youth och har arbetat med band som The Brian Jonestown Massacre, Holy Motors, Kristof Hahn (SWANS), Tracy Bryant, Tess Parks, The Blue Angel Lounge och många fler.

Albumet kommer att släppas på vinyl i 3 olika versioner och färger. Self Destruct kommer att finnas tillgänglig på röd vinyl överallt i en skivaffär nära dig. Det finns en begränsad upplaga i blått endast tillgänglig via Anomic Records och en specialutgåva i vitt kommer att finnas tillgänglig exklusivt via FUZZ CLUB.

Kultur
Örebronyheter

Källa: Liza B

You must be logged in to post a comment Login