Ett konstnärligt töcken där allt kan hända

By on 24 januari, 2023
Fredag 27 januari har Kulturkvarteret premiär för Part of Art - Örebros mest kreativa after work.
Illustration: Mr Xerty

Part of Art – ett konstnärligt töcken där allt kan hända, fredag 27 januari har Kulturkvarteret premiär för Part of Art, Örebros mest kreativa after work.

Under fyra maxade timmar kan besökarna mingla runt mellan konsthallen, scener och barer och uppleva kultur tillsammans med andra på ett oväntat och lustfyllt sätt.

Housebeat blandas med improteater och dansare i brudklänningar. Stråkkvartetten avlöses av en musikproducent med experimentella synthljud. Publiken dricker bubbel och målar egna tavlor.

Folk går plötsligt runt i rävmasker och in rullar ett medeltida tortyrredskap.

Videokonstverk projiceras på fasaden intill en popkonsert och det pågår samtal i varje hörn. Det är premiär för Part of Art och allting kan hända!

Premiär för Part of Art på Kulturkvarteret – Örebros mest kreativa after work. Illustraion: Mr Xerty.

– Kultur är en social aktivitet, halva grejen är att du upplever något tillsammans med andra. På Part of Art är upplevelsen och stämningen i fokus. Vi hoppas att after work-konceptet ska locka även de som inte vet att de älskar konst och kultur, Säger Jesper Hellqvist, produktionsledare på Kulturkvarteret.

Vad kan publiken förvänta sig?

Det blir en kväll sprängfylld med kulturupplevelser som börjar redan utomhus med ett videokonstverk av Jamie Reyes på Kulturgården.

I den stora entrén varvas DJ Bass med olika performance och artist talks, bland annat uppträder Håkan Lidbo, improteatergruppen Alkemisterna och danskollektivet Johansson pelargoner.

I konsthallen visas Gylleboverkets utställning och på de stora scenerna spelar bland annat Meadows, Malvakvartetten, Göran Fröst och Jacob Kellermann.

Alla som vill får skapa själva

Den som blir inspirerad och sugen på att själv få skapa får chans även till det. I konsthallens ateljé kan man skapa sin egen rävmask och smälta in i konstverken. I Kulturbistron kan man kombinera cava med canvas, måla medan man tar ett glas bubbel. Det går dessutom att dansa och prata konst varhelst man vill.

Dansk förlaga

Konceptet bygger på den danska förlagan SMK Fridays som lockat en ny yngre publik till statens konstmuseum i Köpenhamn. I Örebro har Kulturkvarteret samarbetat med OpenArt, Örebro konsthall och Örebrokompaniet för att bjuda in vuxna örebroare till något nytt

– Vi ville haka på detta direkt för vi älskar att överraska örebroarna med konstupplevelser och här blandas experimentella konstuttryck hej vilt på ett underbart sätt, säger Elin Persson, enhetschef för Örebro Kommuns nya Konstenhet, och fortsätter; – Det är viktigt att fortsätta att utmana den redan hungriga och ännu växande publiken med nya uttryck och upplevelser och samtidigt öka scenutbudet för konstskapare i alla genrers.

Det är inte fri entré till Part of Art på Kulturkvarteret, biljett krävs.

» Mer information här «

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa Kulturkvarteret

You must be logged in to post a comment Login