Familjefesten kom av sig när Modo slog ÖHK

By on 5 oktober, 2013

Idag var det en speciell dag på Behrn Arena, Örebro HK bjöd på en familjedag där barnen stod i fokus, det fanns en fiskedamm och man kunde bli målad i ansiktet. Efter matchen kom hela laget ut till spelarbåset för att skriva autografer.

Men fest kom av sig när gästerna Modo vann på övertid, kvällens man hette Anssi Salmela som gjorde två mål för Modo. Örebro gjorde en bra match och speciellt i andra perioden visade de styrka och gjorde två mål.

Tyvärr för ÖHK kom Modo tillbaka och vände matchen. Sista perioden var en pers för ÖHK som såg tröttkörda ut. Men en poäng inkasserade idag och det är bara att vända blickarna framåt. Laget kom dessutom ut och skrev autografer efter en tuff övertidsförlust med 2-3, det är bra jobbat av grabbarna.

Det var ett högt tempo genom hela perioden. Bägge lagen höll uppe farten och kunde pressa försvaren i anfallszon. Det var även en fysik match, Modos Viktor Lööv var mycket aktiv och gav både Emil Kåberg och Marcus Wienstock var sin tryckare.

Matchens höga tempo bröts enbart av ett par utvisningar. Det sista som händer i perioden är att Modo tar ledning med 0-1. Gustav Possler gjorde mål i powerplay.

Matchen fortsatte att vara jämn i andra perioden, Modo hade ett litet spelövertag på grund av sitt ledningsmål. Örebro gav inte upp och spelade bra.

Conny Strömberg kvitterade för ÖHK efter att han höll sig framme och styrde en puck. Conny har haft det jobbigt den senaste tiden och målet kom lägligt.

Örebro skulle även ta ledningen i matchen genom Justin DiBendetto. ÖHK fick ett 5 mot 3 läge och då kunde inte gästerna stå emot.

Örebro gjorde en av sina bättre perioder men periodresultatet blev ändå 2-2 efter att Anssi Salmela kvittera i powerplay.

Örebro lyckade hålla tillbaka i den tredje perioden men det var ett slutkört hemmalag. I de sista 10 min var det stort Modoövertag.

Matchen fortsatte dock att vara fysisk och samtidigt målsnål. Mot slutet av perioden försökte Örebro göra ett ryk men det misslyckades.

Sudden Death
Matchen gick till övertid och där kunde tillslut Modos Anssi Salmela avgöra med ett snyggt slagskott. Örebro fick ett powerplay där de var riktigt nära at avgöra, men den här gången ville det sig inte, Modo vann med 2-3