Färjestad BK sänkte håglöst Örebro HK

By on 22 oktober, 2020

Örebro Hockey åkte under torsdagen till Karlstad för att ta sig an Färjestad BK i den nionde omgången av SHK 2020/2021.

Örebro som haft problem med sitt spel men kom från en vinst senast borta mot Oskarshamn. Färjestad hade blandat och get lite hittills på säsongen men vann senast mot Frölunda.

Färjestad började den första perioden bäst och Örebro hade klara problem med att få till sitt spel över huvud taget och Färjestad fick också det första målet, men Örebro stretade på trots att det var motigt och lyckades kvittera genom Robert Leino. Men glädjen blev kort då färjestad snabbt återtog ledningen, men Örebro jobbade på och kom in lite mer i matchen och i den 18 minuten lyckades man kvittera igen genom Rodrigo Abols 2-2 vilket också blev resultatet för en period där Örebro inte kom upp i speciellt hög nivå.

Andra perioden började i spel fyra mot fyra vilket inte ledde till något men när Färjestad blivit fulltaliga strax innan Örebro så lyckades man sätta 3-2 i nummerärt överläge genom Daniel Viksten. Örebro hade fortsatt svårt att få igång spelet men lyckades kvittera 3-3 innan Färjestad lyckades göra ytterligare två mål var av det sista i powerplay efter att Borna Renduli fått en fem minuters utvisning och matchstraff efter en ogenomtänkt tackling. Perioden slutade 3-1 till Färjestad och kändes på många sätt märklig då tempot gick upp och ner som en jojo.

Örebro fick börja den tredje perioden i nummerärt underläge i 2.13 minuter och då lyckades Färjestad  göra 6-3, Örebro fick inte till något direkt bra spel varken offensivt eller defensivt medans Färjestad gör en bra match. i den 15 minuten punkterar Victor Ejdsell matchen när han sätter 7-3 till Färjestad. Perioden slutade 2-0 och matchen 7-3 till Färjestad.

Det här var ingen bra match för Örebro som fick jaga från början till slut, men för utom det så kändes laget håglöst och man såg inte ut att vara riktigt sugna på att spela. Dessutom fick man inte upp sitt tempo ordentligt och matchen var väldigt ryckig där den växlade mellan tomgång och full fart. Jag hoppas att man har ett ordentligt snack om inställning i Örebro efter den här matchen för det här såg definitivt inte bra ut.

Nästa match spelar Örebro HK på Lördag den 14 Oktober hemma i Behrn Arena mot Växjö Lakers.

Matchfakta:

Första perioden femte minuten utvisning Örebro, två minuter Oliver Eklind Hög klubba. Powerplay Färjestad, utan resultat. Sjätte minuten utvisning Färjestad, två minuter Jesse Virtanen Hög klubba. Powerplay Örebro utan resultat. Nionde minuten mål Färjestad, Per Åslund sätter 1-0 för Färjestad. 14 minuten mål Örebro, Robert Leino kvitterar 1-1. 15 minuten mål Färjestad, Victor Ejdsell sätter 2-1 för Färjestad. 18 minuten mål Örebro, Rodrigo Abols kvitterar 2-2. 19 minuten utvisning Färjestad, två minuter Olle Lycksell Tripping. Powerplay Örebro, inget resultat. 20 minuten utvisning Örebro, för många spelare på plan. Spel 4 mot 4, inget resultat.

Första perioden slutade 2-2
Skottstatistik första perioden Färjestad BK 15-6 Örebro HK

Andra perioden började med spel 4 mot 4 i 30 sekunder, inget resultat. Powerplay Färjestad, mål Daniel Viksten 3-2 i andra minuten. Andra minuten utvisning Färjestad, två minuter Adam Ginning Hooking. Powerplay Örebro, mål Jonathan Andersson kvitterar 3-3. Sjätte minuten utvisning Färjestad, två minuter Sebastian Erixon Hooking. Powerplay Örebro, inget resultat. 13 minuten mål Färjestad, Olle Lycksell sätter 4-3 till Färjestad. 15 minuten utvisning Örebro, två minuter Rasmus Rissanen. Powerplay Färjestad, inget resultat. 18 minuten utvisning Örebro, fem minuter + matchstraff Borna Renduli Tackling mot huvudet. Powerplay Färjestad, mål Per Åslund 5-3.

Andra perioden slutade 3-1 till Färjestad
Skottstatistik andra perioden Färjestad BK 13-11 Örebro HK

Tredje perioden Örebro började perioden i nummerärt underläge i två minuter. Powerplay Färjestad, mål Daniel Viksten 6-3. 15 minuten mål Färjestad, Victor Ejdsell sätter 7-3

Tredje perioden slutade 2-0 till Färjestad
Skottstatistik tredje perioden Färjestad BK 8-10 Örebro HK

Matchen slutade Färjestad BK 7-3 Örebro HK.
Skottstatistik matchen Färjestad BK 38-27 Örebro HK