Fira Teckenspråkets dag på Kulturkvarteret

Av på 12 maj, 2022
Foto: Kulturkvarteret

På lördag 14 maj är det teckenspråkets dag och det firas med stort program på Kulturkvarteret i Örebro, dagen är en del av Kulturkvarterets invigningsår och det är fri entré till alla aktiviteter. Det blir allt från cirkus och författarbesök till konstvandring och teater.

Hela programmet ges på teckenspråk och tolkas till svenska.

Programmet pågår mellan kl 11-15 och invigs av länsråd Anna Olofsson. Under dagen finns det något för alla. Det blir  cirkus- och trolleriföreställning för barn med Cirkus Björnen och Kalle Nilsson och sagostund med Jamila Ouahid. Konsthallen håller guidad visning av både pågående utställningen Bluet och konstvandring på stan. För de som vill skapa själva så är det workshop i Konsthallens ateljé och tillverkning av ekologisk deo i Bubblan.

Klockan 14 blir det författarsamtal med Torbjörn Svensson om livet utifrån självbiografin Bortom solnedgången. Trots diagnosen Ushers syndrom, en kombinerad syn och hörselnedsättning, har Torbjörn hittat nya vägar i livet som bland annat tagit honom på cykel genom Sverige.

På Entréscenen pågår panelsamtal och uppvisningar hela dagen. Allt från tyst teater med Niklas ”Älgen” Andersson och musikalisk gestaltning med Tommy Aldergrim till dans och musikuppträdande med döva ungdomar. Entrén är dessutom full av utställare att mingla runt bland.

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa Kulturkvarteret

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in