#flickafakta sätter ljus på flickors situation

By on 22 september, 2022
Arkivbild

Kampanjen #flickafakta sätter ljus på flickors situation, 11 oktober är det Internationella Flickadagen, dagen instiftades av FN för att uppmärksamma flickors särskilda utsatthet och situation i samhället. 

För att lyfta utsatthet och belysa utmaningar och framgångar för flickor och tjejer genomför Örebro Rättighetscenter, Örebro Tjejjour och Tegelbruket för femte året i rad den digitala informationskampanjen #flickafakta.

– Flickors rättigheter är mänskliga rättigheter. Ändå har flickor en särskild utsatthet och det måste vi ta på allvar. När vi uppmärksammar det och blir medvetna om det, då kan vi förändra, säger Veronica Bäcklin, samordnare Örebro Tjejjour

Kampanjen släpper en #flickafakta per dag under 11 dagar i sociala medier, Facebook och Instagram, för att uppmärksamma flickors situation i dagens samhälle.  Kampanjen avslutas den 11 oktober med en föreläsning om flickor och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

– Som ungdomscoach på Tegelbruket möter jag dagligen unga flickor/tjejer och deras utsatthet är påtaglig. Vi är många som vill och kan göra skillnad, men vi behöver bli fler!, avslutar Sofia Ingvarsson, ungdomscoach Tegelbruket

Örebro
Örebronyheter

Källa Örebro Tjejjour

You must be logged in to post a comment Login