Författarkvällarna i Svalbo igång igen i höst

By on 13 oktober, 2021
Höstens författargäster i Svalbo. Foto: Länsradion, Moa Karlberg och Maria Annas

I höst återkommer författarkvällarna i stearinljusens sken i Svalbo med tre författarmöten – Martin Dyfverman om sin bok ”En atelier i snö”, Anna-Karin Palm som är aktuell med boken ”Jag skriver över ditt ansikte” och Kristina Sandberg som är aktuell med ”En ensam plats”.

Under vårvintern 2020 övertog Jerle Stadsförening ansvaret för de populära författarkvällarna som i många år har arrangerats i Svalbo, I samarbete med Svalbo keramik och översättare Ulla Roseen genomfördes de två första författarbesöken – sedan slog pandemin till…

”Nu startar vi upp igen med tre författarkvällar under hösten”, meddelar arrangörerna: 17 oktober med Martin Dyfverman, 31 oktober kommer Anna-Karin Palm och 21 november Kristina Sandberg. ”Det kommer att vara mer begränsat med platser för att möjliggöra att vi kan fortsätta hålla avstånd (som vi blivit vana vid) – men det finns fortfarande platser att boka på telefon 0705663560 (skicka gärna sms) eller mail svalbokeramik@gmail.com”

17 oktober kl 19: Martin Dyfverman om sin bok ”En atelier i snö”

I ord och bild berättar den välkände radioprofilen Martin Dyfverman om bildhuggaren och isskulptören Carl Johan Dyfverman. I slutet av 1800-talet var han en av landets mest produktiva skulptörer. Han står för många av utsmyckningarna som finns på de stora byggnaderna som då uppfördes i Stockholm och blev även omtalad för sina snöskulpturer. Vi får höra mer om hans spännande liv på söndag.

31 oktober kl 19: Anna-Karin Palm – aktuell med boken ”Jag skriver över ditt ansikte”

I ”Jag skriver över ditt ansikte” följer Anna-Karin Palm sin mors gradvisa försvinnande in i alzheimers sjukdom, och försöker förstå mammans livshistoria och hur den påverkat henne själv och familjen. Det blir en berättelse om klassresa och livshunger, om familjehemligheter och en komplicerad mor-dotter-relation, som till slut kan landa i ett slags försoning.

21 november kl 19: Kristina Sandberg – aktuell med ”En ensam plats”

Det är våren 2016 och efter Augustpriset till romanen Liv till varje pris två år tidigare har Kristina Sandberg blivit en av landets mest efterfrågade författare. Så kommer ett samtal. Hennes pappa har dött. Han har hittats på golvet i sitt hus i Moliden. Och strax efter detta kommer hennes egen dom: aggressiv bröstcancer, tre tumörer, en stor och två små. Livet vänds till att handla om förlust, om sorg, om kroppens skörhet och skräcken att dö från sina barn.

Kultur | Örebro län Svalbo
Örebronyheter

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login