Författarsamtal med Hanna Sahlberg på Kulturkvarteret Örebro

By on 2 april, 2024
Bild: Kulturkvarteret

Möt Hanna Sahlberg tidigare korrespondent i Kina, och nu aktuell med boken Den osynliga muren. Välkommen till ett författarsamtal med Hanna Sahlberg, som var Sveriges Radios korrespondent i Kina under åren 2006–2011 och 2015–2019 .

Sedan ett par år tillbaka bor hon i Sverige och barndomsstaden Örebro, förra året kom Hanna Sahlbergs första bok, Den osynliga muren.

Som 20-åring reste Hanna Sahlberg ensam till den sydkinesiska landsbygden för att lära sig språket, och bli en del av det växande Kina. Målet var på samma gång enkelt och omöjligt, att bli kines.

Senare skulle hon hamna i Beijing som Sveriges radios Kinakorrespondent. Hon kom in i den inre kretsen av kinesiska unga intellektuella, en generation som ville förändra Kina till något nytt och öppnare. Där och då trodde de att systemet skulle falla när som helst, men den visionen skulle visa sig svår att uppnå.

Boken Den osynliga muren

I en välskriven personlig reportagebok, skriven med detaljrikedomen hos en bra roman, berättar Hanna Sahlberg om dagens Kina. Det är en sällsynt skildring inifrån en sluten stormakt, och en berättelse om den universella men komplicerade drömmen om att integreras i ett samhälle.

Författarföreläsningen av Hanna Sahlberg hålls mellan kl. 18-19 på Kulturkvarteret i Örebro, i lokalen Entréscenen torsdag 4 april 2024.

Kom gärna en stund innan för att lyssna till Kulturskolans pianokonsert Ouvrir pour le piano!

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa: Kulturkvarteret

You must be logged in to post a comment Login