Freja Moren är klar för sin tredje säsong i Örebro Volley

By on 12 juni, 2019

Freja kom till klubben i samband med vår treårssatsning som började säsongen 17/18 så det är väldigt kul att Freja blir kvar genom hela satsningen.

”Jag är väldigt glad att Freja fortsätter att satsa i Örebro och framförallt att Freja fortsätter att spela på elitnivå, vi har många tjejer i alla idrotter i Sverige som slutar alldeles för tidigt av många olika orsaker men Freja visar att det går att fortsätta och det är vi i Örebro Volley väldigt glada för.”  Säger coach Jonas Svantesson när vi pratar med honom efter nyheten att Freja blir kvar.

Freja Morén, 29, är ursprungligen från volleybollmeckat i norr, Norsjö, där hon även började sin elitkarriär under tiden som Norsjö spelade i elitserien – i det laget hittar vi också Josephine Tegenfalk. Sen dess har Freja hunnit ta SM-guld med Lindesberg och gjort några vändor med landslaget innan hon landade i Örebro. Utöver sin personlighet och erfarenhet som Freja bidrar med i laget så har hon den senaste säsongen tagit ett större engagemang i klubbens aktiviteter och lyckats etablera sig som en nyckelspelare även utanför plan.

Vi pratade med Freja om valet att stanna kvar i Örebro.

Kul att du vill vara kvar ännu en säsong! Var det något speciellt som bidrog till att du ville stanna kvar?
”Jag vill stanna i Örebro eftersom jag trivs väldigt bra med både laget och klubben. De senaste två åren (sen jag kom hit) har vi haft en relativt stabil stomme i laget där vi alla haft tid att lära känna varandra väldigt väl. Vi hittar oftast på saker vid sidan av träning och match vilket i sin tur medför en bättre ”team-spirit”. När det kommer till klubben så har Örebro volley ett väldigt professionellt tänk där de alltid sätter spelarna i första hand. ”

Det blev ett SM-silver denna säsong, om du ska sammanfatta säsongen hur tycker du den har varit?
”Med facit i hand så får vi helt enkelt gratulera oss själva till en fantastisk prestation, SM silver är inte fy skam. Vi presterar som lag på topp genom säsong och slutspel men lyckas inte rubba Engelholm.”

Om vi ska blicka fram mot nästa säsong, har du några förväntningar på dig själv och klubben?
”Så långt fram vill jag inte spekulera än. (Men jag gillar ju att vinna såklart.)”

Utöver att följa Svantes träningsschema, hur kommer sommaren spenderas?
”Det blir några stopp hos vänner innan jag sen åker norrut till min lilla sommarstuga där jag stannar i några veckor.”

Sport | Volleyboll
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login