Frölunda sänkte Örebro HK på en minut

By on 22 september, 2022

Under torsdagen åkte Örebro HK till Göteborg för att ta sig an Frölunda HC i den andra matchen för säsongen i SHL 2022/2023.

Örebro HK vann premiärmatchen hemma mot Linköping efter förlängning, en match där hemmalaget visade en hel del övrigt att önska. Örebro saknade för kvällen backen Philip Holm som var sjuk. Frölunda förlorade sin premiär efter straffar hemma mot Timrå.

Det var Frölunda som började första perioden klart bäst och skapade snabbt några farligheter. Örebro jobbade sig dock in i matchen och spelet jämnade ut sig. Perioden höll ett riktigt bra tempo och man märkte att det var så Frölunda ville ha det. Framför allt Frölunda skapade farligheter men båda målvakterna visade upp fint spel och några riktigt snygga räddningar. I slutminutrarna fick Örebro en spelare utvisad men mitt i det nummerära underläget kunde Örebro son åt sig pucken och William Wikman kunde peta in 0-1 och Örebro kunde gå till pausvila i ledning.

Örebro började den andra perioden bättre än den första, men redan efter dryga två minuter kunde Frölunda kvittera 1-1. Nu började hemmalaget åter trumma på och man skapade betydligt mer än vad Örebro gjorde, bortalaget drog dessutom på sig några utvisningar. I samband med en i den 18 minuten kunde Frölunda ta ledningen 2-1 och bara knappa minuten senare även sätta 3-1. Andar perioden slutade 3-0 till Frölunda.

Även den tredje perioden började Örebro piggt samtidigt som Frölunda inte verkade hålla samma höga tempo som tidigare, Örebro lyckades faktiskt skjuta sju skott på mål de första två minutrarna. Det var en betydligt mycket bättre spel som Örebro presterade och i den tionde minuten kunde man reducera 3-2 genom Christopher Mastomäli. Nu följde en jakt på kvittering med många möjligheter, men det ville inte och när man i slutminuten tagit ut målvakten så kunde Frölunda sätta 4-2 vilket blev slutresultatet.

Ingen vidare match från Örebros sida framför allt de två första perioderna, man drog också på sig alldeles för många utvisningar vilket inte hjälpte till. Jag tycker att man visade upp alldeles för dålig disciplin och organisation för att kunna tackla ett lag som Frölunda. Nu gäller det att se till att skärpa disciplinen och få alla att förstå hur man skall spela inför lördagens match hemma mot Oskarshamn.

Nästa match spelar Örebro HK på lördag den 24 september mot IK Oskarshamn hemma på Behrn Arena.

Matchfakta Frölunda HC vs Örebro HK

• 08.00 utvisning Örebro, två minuter Jani Lajunen Crosschecking. Powerplay Frölunda, utan resultat.
  • 17.59 utvisning Örebro, två minuter Rasmus Rissanen Crosschecking. Powerplay Frölunda, mål Örebro William Wikman 0-1.

Första perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Frölunda HC 11 vs Örebro HK 3

• 22.03 mål Frölunda, Nicklas Lasu kvitterade 1-1.
  • 25.15 utvisning Örebro, två minuter Lagstraff för många spelare på planen. Powerplay Frölunda, utan resultat.
  • 37.25 utvisning Örebro, två minuter Llinus Öberg Crosschecking. Powerplay Frölunda, mål Max Friberg 2-1.
  • 38.32 mål Frölunda, Mats Rosseli Olsen satte 3-1.

Andra perioden slutade 3-0 till Frölunda
Skottstatistik andra perioden Frölunda HC 12 vs Örebro HK 4

• 49.19 mål Örebro, Christopher Mastomäli reducerade 3-2.
  • 49.31 utvisning Örebro, två minuter Filip Berglund Delay of game. Powerplay Frölunda, utan resultat.
  • 49.40 utvisning Frölunda, två minuter Radan Lenc Tripping. Spel 4 mot 4, utan resultat.
  • 59.56 mål Frölunda, Max Friberg satte 4-2 i tomt mål.

Tredje perioden slutade 1-1