Fullfart i idrottshuset under Disco-EM

By on 27 juni, 2013

Europamästerskapet i Disco drog igång under onsdagen i nyrenoverade idrottshuset. I år ställer 1200 dansare upp i olika kategorier discodans från 14 länder. Det var först idag som jag hade möjlighet att besöka tävlingarna.

Under torsdagen avgjordes kategorierna discofreestyle och formationsdans. Nybyggda Idrottshuset känns riktigt fräscht, men kanske inte helt färdigställt, några småsaker saknas men det är inget problem för arrangemanget som helhet.

Tävlingsgrenen discofreestyle för juniorer inleder dagen , jag själv som aldrig sett en discotävling imponeras av rörligheten och det snabba tempot i dansen. Dansarna är snyggt uppklädda och sminkade vilket hör till sporten. Varje deltävling avgörs på några minuter där dansarna får visa upp sina färdigheter i ett rasande tempo. De blir en otrolig urladdning i färg och dans när dansarna rör sig till dansmusiken utan att kollidera.

Man blir imponerad av att se discodans på elitnivå och evenemanget har lockat en stor publik. Som helt ny inför sporten funderar man hur domarna kan avgöra vilka dansare som ska gå vidare, konkurrensen måste var stenhård. Mängden dansare som tävlar är riktigt imponerande, deltävlingarna avgörs i ett snabbt tempo och avlöses hela tiden av nya tävlande.

Publiken är väldigt engagerad i tävlingen och hejar på sina favoriter lika högljutt som hockeypublik vilket är riktigt kul. Discodans är en riktigt intressant och spektakulär idrott som dessutom är väldigt välorganiserat i Idrottshuset.

 Johan Bergdahl, skribent
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login